A 6-3 emlékére avattak táblát

A hatvan évvel ezelőtti angol-magyar évfordulója alkalmából márványtáblát avattak a Grosics sportiskolában.

WA
2013. 11. 29. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki ünnepségen – melyen egészségi állapota miatt Grosics nem vett részt – Simicskó István sportért felelős államtitkár egyebek között kiemelte, hogy az Aranycsapat teljesítménye és sikere a magyarok nemzeti büszkeségét növelte. Hozzátette: most is a sikeres magyar labdarúgás a cél, s ehhez hitet és erőt lehet meríteni az Aranycsapat teljesítményéből.

A márványtáblát az iskola első emeletén helyezték el a falon.

Kis Mihály, az intézmény igazgatója a gyerekeknek elmondta, hogy Grosics Gyula ugyan nem tudott eljönni az ünnepségre, de azt üzeni nekik, ne felejtsék el soha, melyik iskolában tanultak. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy februárban a Fekete Párducnak is nevezett legendás kapus 88. születésnapját már együtt ünnepelhetik az iskolában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.