A románok és a franciák is lemaradhatnak a vb-ről

Portugál, ukrán és görög győzelemmel zárultak a pénteki pótselejtezők.

WA
2013. 11. 15. 22:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugál, az ukrán és a görög labdarúgó-válogatott is előnyt szerzett hazai pályán a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai pótselejtezőinek első, pénteki felvonásán. Utóbbi két együttes ráadásul két góllal bizonyult jobbnak riválisánál, így mind a franciáknak, mind a magyarok csoportjából továbbjutott románoknak rendkívül nehéz dolguk lesz a jövő keddi visszavágón Ukrajna, illetve Görögország ellen.

A portugálok Cristiano Ronaldo hajrában szerzett találatával 1-0-ra győzték le Svédországot.

A pótselejtező első felvonásán az esélyesebbnek tartott horvát labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent ért el Izlandon. Már csak azért is meglepetés, hogy a horvát csapat nem tudott győzni a története első vb-részvételéért küzdő szigetországiak otthonában, mert az 50. perctől emberelőnyben futballozhatott egy hazai kiállítás miatt.

Európai pótselejtező, első mérkőzések:

Portugália–Svédország 1-0 (0-0)
Ukrajna–Franciaország 2-0 (0-0)
Görögország–Románia 3-1 (2-1)
Izland–Horvátország 0-0

A visszavágókat kedden rendezik. A párharcok győztesei kijutnak a jövő évi vb-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.