A világ legjobbja nélkül rendezhetik az olimpiát

A női lesiklásban címvédő amerikai Lindsey Vonn részvétele igen kétséges a februári szocsi téli olimpián.

BuL
2013. 11. 27. 23:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves alpesi síző először beszélt nyilvánosan azóta, hogy november 19-én edzésen jobb térdében részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja. Ahogy fogalmazott, úgy érzi, jól halad a rehabilitációja, de amíg nem kezdheti meg a havas tréningeket, addig óvatos az ötkarikás részvételét illetően.

„Napról napra javul az állapotom, de a következő napok lesznek igazán döntőek, amikor itt Vailben megkezdem a havas felkészülést. Ha a térdem bírja a terhelést, akkor jövő héten indulok a kanadai világkupafutamon” – mondta a kétszeres világbajnok versenyző.

Vonn a februári világbajnokságon is súlyos balesetet szenvedett a lesiklóversenyen. Akkor szintén a jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt, emellett sípcsonttörést is szenvedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.