Az exbarátnő bosszúja

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság törölte Gunduz Iszmajlov azeri erőemelő örökös eltiltását.

TK
2013. 11. 09. 1:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A paralimpikon korábbi partnere egy bakui bíróság előtt tett vallomást, miszerint a 2004-es athéni paralimpia alatt – egy évvel szakításuk után – „büntetésből” csempészte az anabolikus szteroidot az erőemelő italába.

Iszmajlov a 2000-es sydneyi paralimpián világcsúccsal aranyérmet szerzett, melytől megfosztották, miután a doppingellenőrzés során a szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolont találtak. Kétéves eltiltása után, a 2004-es játékokon ismét lebukott – mint kiderült, volt párja „jóvoltából” –, így második vétség miatt örökre száműzték a versenyekről.

„Megkaptuk az összes bírósági iratot, melyek bizonyítják, hogy önhibáján kívül doppingolt, így töröljük a büntetését” – jelentette be csütörtökön Toni Pascual, az IPC doppingellenes bizottságának vezetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.