Az oroszok négymillió rubelt fizetnek egy aranyért

Még az is magas jutalomra számíthat, aki „csak” ezüstöt vagy bronzot szerez.

SzV
2013. 11. 23. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szombaton hozta nyilvánosságra a pénzdíjakról szóló határozatokat. Ezek szerint a hazai rendezésű ötkarikás eseményen ezüstérmes sportolók fejenként 2,5 millió rubellel (16,7 millió forint) gazdagodnak, a bronzérmesek pedig 1,7 milliót (11,4 millió forint) kapnak. A moszkvai sportpolitikusok azt remélik, hogy ezekkel az összegekkel még inkább sikerül motiválni a hazai sportolókat, s azt remélik, Oroszország nem végez majd az ötödik helynél rosszabb pozícióban a szocsi játékok összesített éremtáblázatán.

A téli olimpia február 7-től 23-ig tart majd, s 37,5 milliárd eurós rendezési költségével ez lesz minden idők legdrágább téli ötkarikás eseménye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.