Bedák angolveréssel lehet bajnok

A Jason Booth elleni EU-bajnoki derbiről december végéig kell megegyezni a szigetországi menedzsmenttel.

Deák Zsigmond
2013. 11. 21. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferobox Event magyar bokszolója jelenleg 15. a WBO ranglistáján – e világszervezetnél 2010 májusában vb-címért bokszolt, de Puerto Ricóban kikapott Wilfredo Vázquez Jr.-tól –, s menedzsere szerint ha most nyerne, megnyílna az útja egy újabb világbajnoki meccs felé. Rácz Félix érdeklődésünkre elmondta, hogy a következő cél egy másik jelentős szervezet, a WBA trónján ülő veretlen, szintén angol Scott Quigg (26-0-2) lenne. Ebben az esetben „átugranák” az Eb-övet, mert mint mondta, „a vb-cím felől egy esetleges vereségnél még mindig visszatérhetünk ide, de fordítva már sokkal nehezebb előrelépni”.

Profi Európa-bajnoki övet egyébként a magyarok közül eddig csak Papp László viselt a derekán, 1962-től 1964-ig – a dán Chris Christensen kiütésével szerezte meg, s karrierje befejezése miatt vesztette el –, illetve Kovács István 2000-ben, amikor a Steve Robinsont kipontozta az Üllői úti FTC-stadionban.

Rácz Félix elmondta, a Booth elleni EU-bajnoki derbiről december végéig kell megegyezni a szigetországi menedzsmenttel, s akkor februárban megvalósulhat, megfelelő feltételek mellett akár Magyarországon is. Ellenkező esetben Bedák megy idegenbe, mert ott sem reménytelen a győzelme.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ekkora lehetőséghez jutottam, várom már a meccset, hiszen az volt a célom, hogy ismét komoly övért bokszolhassak. Remélem, ez egy lépcsőfok lehet a világbajnoki címmeccshez, hiszen természetesen az a végső célunk. Szeretném megköszönni Félixéknek, hogy megadatik nekem ez a lehetőség” – jelentette ki az ökölvívó.

Bedák Zsolt legközelebb december elején lépett volna ringbe, de az a mérkőzés elmarad, mert az EBU előírásai szerint 45 nappal egy esetleges címmérkőzés előtt a felek már nem bokszolhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.