Budapesten védhetik meg BL-címüket Görbiczék

Három magyar és egy szlovén pályázat érkezett be az Európai Kézilabda-szövetséghez.

TK
2013. 11. 21. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három magyar és egy szlovén pályázat érkezett be az Európai Kézilabda-szövetséghez (EHF) a női Bajnokok Ligája 2014-es négyes döntőjének megrendezésére.

Az augusztusi, rangos győri nemzetközi tornát szervező SportConcept menedzseriroda, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a Hungarofest Kft.-vel közösen, továbbá a Nexus Communication nevű cég is pályázott a rendezésre. Érdekesség, hogy helyszínként mindhárom magyar jelentkező a Papp László Budapest Sportarénával kandidált. Egyedüli külföldiként a Krim Ljubljana pályázott. Végül az MKSZ a Hungarofest Kft.-vel közös pályázata nyert, a rendezésbe természetesen az EHF is besegít.

A rendezvény első hivatalos sajtótájékoztatója december 4-én lesz, az elődöntőket 2014. május 3-án, a bronzmeccset és a döntőt május 4-én rendezik.

„A budapesti pályázat nagyon látványos volt, és mivel Magyarországon komoly hagyományai vannak a kézilabdának, biztosak vagyunk benne, hogy a magyar főváros tökéletes házigazdája lesz az eseménynek” – mondta Jean Brihault, az EHF elöljárója.

Vasárnap a Ferencváros kiesett a BL-ből, így már csak a Bajnokok Ligája címvédőjének, az eddig hibátlan Győri Audi ETO KC-nak van esélye bejutni a Final Fourba. A magyar bajnok a nyolcas középdöntőben a norvég Larvikkal, a montenegrói Buducnost Podgoricával, valamint a szlovén Krim Ljubljanával találkozik majd. A másik négyesben a dán Midtjylland, a macedón Szkopje, a svéd Sävehof és a német Thüringer HC csatázik. A két középdöntős csoportból az első két-két csapat jut a négyes fináléba.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy újabb sportdiplomáciai sikert elérve a Magyar Kézilabda Szövetség és a Hungarofest közös pályázata lett a győztes” – idézte a hazai szövetség közleménye Vetési Iván elnököt, aki szerint a BL négyes döntője igazi kézilabdás csemege lesz, és bízik abban, hogy a végén a magyarok nemcsak a remek rendezésnek, hanem az eredménynek is örülhetnek.

„Természetesen mi is nagyon örülünk az EHF döntésének, amely a csapat számára pluszmotivációt jelent a középdöntőben – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, az MKSZ elnökségi tagja, a Győri Audi ETO elnöke. – Fantasztikus volna, ha magyar csapatként Budapesten léphetnénk pályára a BL végküzdelmeiben.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.