C. Ronaldo vs. Ibrahimovic – kezdődik!

Indul a portugál (C. Ronaldo) és a svéd vezér (Zlatan Ibrahimovic) közti csata. Egyikük nem lesz ott a vb-n.

BuL
2013. 11. 14. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugál–svéd egyértelműen a pótselejtezők slágerpárosítása, s talán ez az egyetlen a négyből, melyen nem lehet egyértelmű favoritot hirdetni.

A két szövetségi kapitány kölcsönösen udvariasan nyilatkozott az ellenfélről a lisszaboni első meccs előtt, s az esélyekről is. Paulo Bento portugál szakvezető hosszasan méltatta a riválist, míg kollégája, Mark Hamren egyértelmű favoritnak nevezte a portugálokat.

„Magasabbak és fizikailag erősebbek nálunk a svédek, s nem csupán egyénekre lebontva jók, hanem a játékukat nézve is, mely két kiváló, magas csatárukra épül” – utalt Bento Ibrahimovicra és Johan Elmanderre. A szakember ugyanakkor hozzátette, csapatán múlik, hogy olyan játék alakuljon ki a pályán, mely játékosai karakterének a legmegfelelőbb.

„Nem értem, miért mondta azt a kollégám, hogy nem ők az esélyesei ennek a párharcnak. Szerintem egyértelműen azok. Európa-bajnoki bronzérmesek, s a világranglistán is előttünk állnak” – mondta Hamren.

A két sztárjátékos közül a Paris Sain-Germaint erősítő Ibrahimovic arra hívta fel a figyelmet a párharc kapcsán, hogy az nem róla és Ronaldóról szól elsősorban, nem ők a fontosak.

„Nem lehet két játékosra kihegyezni ezt a meccset, a csapat a legfontosabb” – hangsúlyozta a 32 éves támadó, aki a hétvégén mesterhármast ért el a bajnokságban a Nice ellen.

A másik három csata közül a franciák az ukránok, a horvátok az izlandiak, míg a görögök – a csoportban a magyarok előtt második – románok ellen számítanak esélyesnek, a horvátok és a franciák ráadásul idegenben kezdenek, s a jövő keddi visszavágón játszanak hazai pályán.

első mérkőzések:
péntek:
Izland–Horvátország, Reykjavik 20.00
Portugália–Svédország, Lisszabon 20.45
Ukrajna–Franciaország, Kijev 20.45
Görögország–Románia, Pireusz 20.45
visszavágók:
kedd:
Románia–Görögország, Bukarest 20.00
Horvátország–Izland, Zágráb 20.15
Svédország–Portugália, Solna 20.45
Franciaország–Ukrajna, Párizs 21.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.