Dombi: Ha gáz vagyok, magamtól elmegyek

November 11-én ünnepli 40. születésnapját a Debrecen örökifjú labdarúgója, Dombi Tibor.

TK
2013. 11. 11. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dombi Tibor gyerekként ETO-drukker volt, de csak azért, mert a testvére a győri zöld-fehérekért rajongott. Azonban ez csak addig tartott, míg be nem került a debreceni sportiskolába. 1988-től kezdve állandó látogatója volt a piros-fehérek mérkőzéseinek. „Noha az elmúlt évtizedekben hatalmas változásokon ment át a Loki, számomra most is ugyanazt jelenti, mint egykoron: a családomat. Itt lettem azzá, aki vagyok” – mondta a „Kicsi” becenevű játékos a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Az évek folyamán a Sárrétudvarról származó labdarúgó a Loki-szurkolók első számú kedvencévé vált: „Ők díjazzák, hogy amikor nem külföldön próbálkoztam, becsülettel szolgáltam a Debrecent. Egyetlen tornáról sem vittem még haza a legtechnikásabb futballistát megillető díjat, ahogyan a bombagóloknak sem vagyok a mestere, mégis komálnak a drukkerek”. Dombi hozzátette, hogy a fanatikusok szeretete ad neki erőt ahhoz, hogy még mindig aktív futballista legyen.

A játékos hatszor volt bajnok, ötször Magyar Kupa-győztes, harmincötször lépett pályára a válogatottban, de az elért eredményeket ajándéknak tekinti, amiért tisztességesen megdolgozott. „Kicsi” tagja volt annak a Lokinak, amelyik a Bajnokok Ligájában is szerepelt, de azt hozzátette, hogy előzetesen két százalék esélyt adott volna arra, hogy a csapat bejutott a BL-be.

Szerződése december végén lejár, de a folytatásról úgy nyilatkozott, hogy azt mindenképpen el akarja kerülni, hogy csak kegyeleti okokból legyen a DVSC tagja. „Én még szeretnék focizni, és ha mások is szeretnék, akkor minden rendben. [ ] Ha már azt érzem, gáz vagyok, magamtól elmegyek.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.