Dortmundban nyert rangadót a Bayern

A Bayern München 3-0-ra verte a Borussia Dortmundot. Közhely, de Guardiola elégedett, Klopp kevésbé.

KG
2013. 11. 24. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó öt percben kétszer is betaláló Bayern sorozatban 38. bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, így tovább javította a Bundesliga-csúcsot. A tavaly és tavalyelőtt bajnok dortmundiak vereségükkel visszacsúsztak a harmadik helyre.

A Bayern első gólját az a Mario Götze szerezte, aki az előző szezonban még a dortmundi sikerekért dolgozott – a csereként beállt német válogatott középpályás a nyáron szerződött Münchenbe. Götze mellett a hajrában Robben és Müller talált be a vendéglátók kapujába.

„Nagyon elégedettek vagyunk, mert a világ legjobban kontrázó csapatát sikerült megvernünk” – fogalmazott Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője a találkozót követően. A bajorok hivatalos honlapján olvasható beszámoló szerint a spanyol tréner azt emelte még ki, hogy a második félidőben nagyszerűen muzsikált a Thiago–Götze–Kroos–Lahm középpályássoruk.

A második Bayern-gól szerzője, Arjen Robben szerint az eredmény csalóka. „Öt perccel a vége előtt még csak 1-0 volt az állás. Az eredményből úgy tűnhet, hogy sima győzelem volt, de a Dortmundnak is megvoltak a helyzetei. Gyerekként arról álmodsz, hogy ilyen meccseken játszol egy ilyen stadionban. Élveztem” – fogalmazott a holland szélső. (A Borussia Dortmund stadionjában található az egyik legnagyobb egybefüggő lelátó – nincs lépcsőkkel megtörve. Robben erre utalhatott.)

Jürgen Klopp, a hazaiak trénere szerint a második és a harmadik bekapott gól nem volt benne a játék képében. „A Bayern menet közben váltott, és elkezdett több hosszú passzal támadni. Türelmesek voltak. Úgy gondolom, hogy az első gól előtt nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, és több helyzetünk adódott az egyenlítésre is” – emelte ki a Dortmund vezetőedzője.

A lefújást követően mindkét csapat kiment a saját szurkolótáborához megköszönni a biztatást – a hazai drukkerek a háromgólos vereség ellenére is végig kiálltak csapatuk mellett, s a mérkőzés vége után is hosszú percekig éltették az ezúttal vesztes játékosokat.

Borussia Dortmund – Bayern München 0-3 (0-0)
Eintracht Frankfurt – FC Schalke 04 3-3 (0-2)
1. FC Nürnberg – VfL Wolfsburg 1-1 (0-1)
FC Augsburg – 1899 Hoffenheim 2-0 (2-0)
Eintracht Braunschweig – SC Freiburg 0-1 (0-0)
Hertha BSC – Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)

pénteken játszották:
VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach 0-2 (0-1)

vasárnap:
Hamburger SV – Hannover 96 15.30 h
Werder Bremen – FSV Mainz 05 17.30 h

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.