Egerszegi és Darnyi is halhatatlanná vált

Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás is bekerült a Százhalombattán életre hívott Magyar Úszóhírességek Csarnokába.

TK
2013. 11. 12. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint az a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: az egyéniben ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi és a négyszeres ötkarikás aranyérmes Darnyi mellett Hargitay András háromszoros világbajnokot, az edzők közül Kiss Lászlót, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, posztumusz pedig a honi úszósport első olimpiai bajnokát, Hajós Alfrédot és Széchy Tamás mesteredzőt, megannyi klasszis kinevelőjét választotta ki a Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök vezette kuratórium a számos jelölt közül.

A médiaesemény keretében írta alá Gyárfás Tamás és Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere az úszószövetség és a város közötti együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a település önkormányzata – a városvezető bejelentése szerint – 60 millió forinttal segíti a MÚSZ-t. A kiterjedt kapcsolatrendszer keretébe illeszkedik a hírességek csarnoka is, amely a polgármester megfogalmazása szerint a magyar úszók diadalainak múzeuma lesz ezentúl.

A beiktatási ünnepséget szombaton tartják Százhalombattán, ahol csütörtöktől rendezik meg három napon át az idei rövid pályás országos bajnokságot. A már hagyományos színhelynek számító uszodában szinte a teljes honi élvonal felvonul, s még a rövid pályás világkupa-sorozat záróversenyéről, Pekingből hazatérő vb- és Eb-aranyérmes Hosszú Katinka, s az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel is bekapcsolódik az ob-be. Bőséges versenyprogramot bonyolít le a 25 méteres medencébe kiírt bajnokságon az olimpiai ezüstérmes, sokszoros vb- és Eb-győztes Cseh László, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a váltók mellett várhatóan hét egyéni számban indul. Az országos bajnokságot különösen abból a szempontból tartja fontos állomásnak, hogy alaposan felmérheti, hol tart a decemberi, dániai rövid pályás kontinensbajnokság előtt a felkészülésben.

Ami a programot illeti, minden nap délelőtt 9.30 órától zajlanak az előfutamok, a döntőket pedig csütörtökön és pénteken 17, szombaton pedig 15 órától tartják. A bajnokságról a szövetség most indult televíziója, a MÚSZ TV a szövetség weboldalán végig egyenesben közvetít.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.