Egy hétig csak „podgoricáznak” a ferencvárosiak

Félelmet érzett a dánok elleni hazai BL-vereségkor Kökény Bea.

TK
2013. 11. 11. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A dánok teljesítménye eddig felülmúlta azt, amit akár mi, akár a Podgorica várt tőlük. A legjobb nyolcban idén nem lesz olyan erős a mezőny, mint tavaly, tehát ott is van esélyük esetleg továbbmenni. Hogy ez a dán csapat jobb-e a Fradinál? Ezen a két meccsen jobb volt, és összességében pont ez a két meccs volt a lényeges. Nem vagyunk olyan formában, amit előtte gondoltunk, és amit elvártunk magunktól. Nem tudom ennek az okát, mert nem látok annyira bele az edzésmunkába és a taktikába, de úgy tűnik, nem vagyunk azon a szinten, mint egy éve, amikor elvertük a Larvikot. Ezek a dánok túl gyors kézilabdát játszanak, nem vagyunk ehhez a stílushoz szokva, ezt még a Győr sem játssza itthon. Ráadásul bennünk maradt a kinti nagy vereség is, negatív volt a hozzáállás, félelmet éreztem” – mondta Kökény Bea.

„Elképzelhető, hogy az is megzavarta a társaságot, hogy a tavalyi hárommal szemben 6-8 emberünk is van a középső posztokra, ez pedig ösztönzés helyett visszavetette mindenki teljesítményét. Bizonytalanabbak lettünk a variációs lehetőségektől. Nem értettem Laura Steinbachot például, miért nem lő. Tomori Zsuzsi is csak a végén, minden mindegy alapon kezdett kézilabdázni, miközben szerintem a világ tavalyi legjobb játékosáról van szó, s ha neki nem megy, a többiek is megijednek” – fűzte hozzá a női kézisek ügyvezetője.

„Hogy pszichológus dolgozik-e a csapatnál? Nem, egyelőre csak Elek Gábor edző a pszichológusuk. Én speciel igényeltem a pszichológust játékosként, de korántsem mindenki van így ezzel, és azoknál nem is szabad erőltetni. Szerintem amúgy nálunk sem ártana, fontos lehet. Vannak-e ludasak a játékosok közt? Nem hegyezném ki senkire, mert aligha hozott bárki folyamatosan jó teljesítményt, kivéve talán Kovacsicz Mónikát, az ősszel a legstabilabb játékot ő mutatta a BL-ben” – vélekedett Kökény.

A korábbi Fradi-játékos a trénerre is kitért: „Gáborral nehéz vitatkozni, nehéz neki bármit is mondani, de igazság szerint ő a felelőse a dolgoknak. Ha mondok is neki egy-két észrevételt, általában elutasítja, bár lehet, hogy otthon elgondolkozik rajta, de megy a saját útján – ez Németh András-effektus, hasonlóan makacs tréner ő is, mint a korszakos előd. Rájöttem már, kis adagokban kell mérni a tanácsokat. Nagyon szomorú voltam a meccs után, Gáboron is ezt láttam, aki mindent kielemzett, jó utasításokat adott és mégsem valósította meg azokat ez a kitűnő játékosállomány.”

„Zácsik Szandra egy szabálytalanság után pechesen pont ráesett a műtött vállára, lehet, hogy csak pénteken derül ki, játszhat-e a Podgorica ellen. Állandó stresszben vagyunk az ő kétszer műtött válla miatt, ami időzített bomba” – mondta kulcsemberük sérüléséről.

Kökény latolgatta az utolsó csoportmeccs esélyeit is: „Valószínűleg ennél jobban fogunk kézilabdázni kint Podgoricában, viszont román játékvezetés mellett idegenben nem lesz egyszerű elérni legalább a döntetlent, ami a továbbjutáshoz kell. Sok esélyt a kinti közeg miatt nem adok, a dánok ellen is erőteljesen fújtak a bírók Montenegróban. Egy ilyen élet-halál meccsen nagyon erős lehet a hazai pálya támogatása sajnos.”

Szóba került a negatív forgatókönyv is: „Én is megnéztem már a KEK-névsort, ha kiesnénk abba a kupasorozatba, ott illenék négybe vagy döntőbe kerülni. De azért most podgoricázzunk még egy hetet, a lányok hajtani fognak, csak ne görcsöljenek. A dabasi Fradi-közönség nagyon megérdemelné a BL-folytatást. Bármi lesz, nem kezdődik majd felelősségkeresés, inkább fel kell tárni a csapat gondjait – lehet, hogy egy év múlva érik össze tökéletesen majd ez a nagyobb társaság. Anyagilag a BL nem ráfizetéses, valamit kap is érte a klub, ám a KEK mínuszba vinné el a szaldót. A szponzoraink azonban nem hinném, hogy elpártolnának tőlünk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.