Elbizonytalanodott az MLSZ a kapitánykérdésben?

Mészöly Géza maga helyett Bölöni Lászlót választaná. Ő inkább a 19 évesekkel tervez Eb-érmet.

GB
2013. 11. 19. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A válogatottamra koncentrálok, de természetesen figyelem a szövetségikapitány-keresés folyamatát az első csapat kispadjára, ahol valóban felvetődött az én nevem is” – jelezte Mészöly Géza. Elmondta, az MLSZ azóta külföldi edzőt keres a posztra. A szövetségen belül végzett munka alapján szerinte össze lehetne állítani olyan magyar stábot is, amely sikerre vihetné a nemzeti csapatot. „Azt érzem, hogy most mégsem száz százalék a külföldi vonal, kicsit elgondolkodtak az MLSZ-ben a magyar megoldásokon is” – vélekedik a kapitánykeresésről Mészöly Géza.

Az Újpest korábbi trénere szerint a közvélemény is a külföldi kapitányválasztás felé tolja a szövetséget. Kifejtette, a külföldi magyarok közül Bölöni Lászlóval remek a kapcsolata, játékosa is volt a Nancynál. „Ha már annyira külföldi kell, akkor mindenképpen őt preferálom, jól tudnánk egymást segíteni” – vélte.

„Az U19-es válogatottnál már kialakult a stabil mag, amivel a 2014-es hazai rendezésű Eb-n számolhatok, sőt szerencsére az 1996-os korosztály is nagyon ígéretes, onnan is van 3-4 potenciális lehetőségünk. Szerencsés vagyok ezzel a korosztállyal, a miénk egyértelműen jobb garnitúra a mostani U21-eseknél, az esetükben jobb volt a kiválasztás és a menedzselés is” – magyarázta Mészöly Géza. Hozzáfűzte, őket az olimpiáig szeretnék elvinni, de előtte merész terveik vannak a kontinenstornán is, ahol a hatba kerülés, így a vb-részvétel az alap, sőt még ennél is többről, dobogóról álmodnak.

„Hogy ezek közül a srácok közül kiket vehetnek már figyelembe a 2016-os Eb-re kijutni igyekvő felnőtt válogatottnál? Sok idejük van addig, így megszerezhetik a nemzetközi rutint, a legközelebb azok kerülhetnek ehhez, akik már most az NB I.-ben játszanak, így Kalmár Zsolt és Németh Márió. Rajtuk kívül Tamás Krisztiánban és a Bobál testvérekben is megvan ez a potenciál. Ezekkel a srácokkal komoly dolgokat lehet véghezvinni” – latolgatott a korosztály tehetségeiről Mészöly.

A magyar kapitánykeresés útjairól ide kattintva olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.