Elhunyt a Manchester United-tragédia túlélője

Hétfőre virradóra 81 éves korában elhunyt Bill Foulkes, a Manchester United legendás labdarúgója.

BuL
2013. 11. 25. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hátvéd 1950-ben csatlakozott a gárdához, amelyet 18 idényen át szolgált. Összesen 688 alkalommal szerepelt a csapatban, ennél többször csak Ryan Giggs, Bobby Charlton és Paul Scholes lépett pályára az MU színeiben. Négyszeres bajnok, egyszeres FA-kupagyőztes, és 1968-ban tagja volt a Bajnokcsapatok Európa-kupájában (BEK) diadalmaskodó együttesnek.

Foulkes egyike volt azoknak, akik 1958. február 6-án túlélői voltak a Manchester United tragédiájának. A Belgrádból hazafelé tartó küldöttség gépe Münchenben leszállt tankolni, ám a felszálláskor lezuhant. A katasztrófában 23-an, köztük nyolc játékos veszítette életét. Később választották Foulkest a csapat kapitányává.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.