Ezzel kezdődhet Akeem Adams új élete

A Ferencváros szívinfarktuson átesett labdarúgója tízmillió forintos ösztöndíjat kapott.

WL
2013. 11. 14. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján kezelt Adams keringése jelenleg stabil, de folyamatos műszív- és tartós vérhígító-kezelést igényel. Hozzátette, az intenzív osztályon megkezdhette a gyógytornát, azonban a korábbi komplikációk miatt orvosai a felépülési esélyeiről óvatosan nyilatkoznak.

„Új élet kezdődik majd számára, ebben kell őt segíteni” – mondta Vertán György, a Tigra Kft. tulajdonos-ügyvezetője, aki elárulta, a támogatás spontán döntés volt.

A felajánlás lényege, hogy Adams felépülése után részt venne egy egyéves előkészítő tanfolyamon, melyen megtanulna magyarul, majd egy általa választott magyar főiskolát vagy egyetemet végezhetne el az ösztöndíjnak köszönhetően. A sajtótájékoztatón kiderült, Adams és családja nagyon örült a felajánlásnak.

Az eseményen jelen volt Adams édesanyja, aki elmondta, hogy nagyon hálás a felajánlásért. Hozzátette: fiát gyermekkora óta kizárólag a futball érdekelte, ezért is jelenthet neki nagy segítséget ez a támogatás abban, hogy új életet kezdjen.

A 22 éves védő nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában szívinfarktust kapott, és kórházba szállították. A kilencszeres trinidadi válogatott ezt követően több műtéten is átesett, s mivel szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, műszívre kapcsolták. Októberben a közvetlen életveszély elhárítása érdekében amputálni kellett a bal lábát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.