FIFA-vírus támadta meg az Aranylabda esélyeseit?

Mindhárom Aranylabda-várományos – Messi, Ribéry és Ronaldo – megsérült.

Ch. Gáll András
2013. 11. 24. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig azt hittük, Cristiano Ronaldo vasból van. (Korábban, az immár ötödik etapnál tartó, nyáron kezdődött sérüléssorozata előtt Messiről is azt hittük ) De nincs, még a félelmetes izomzatú portugál sem elnyűhetetlen. Szombat este Almeríában a meccs 53. percében – miután ellenállhatatlanul elszáguldott a bal szélen, és középre kanyarította a labdát – szépen lesántikált a pályáról, s már vissza sem tért.

„Csak egy elefántpuszi, semmi egyéb. Nincs ok az aggodalomra ” – mondta a meccs után Ronaldo. (A spanyol futballszlengben bocadillo, azaz szendvics a neve annak, ha valaki kap egy elefántpuszit a combjába.)

A vezetőség soraiban azonnal pánik tört ki. Odafent, a Mediterráneo Stadion elnöki páholyában Florentino Pérez, a Madrid elöljárója holtsápadt lett, Miguel Pardeza technikai igazgató azonnal lerohant az öltözőbe, a kispadon Carlo Ancelotti vezetőedző és Zindeine Zidane sportigazgató tanácstalanul nézett egymásra.

Az első diagnózis szerint az élete formájában futballozó Ronaldónak lehet, hogy ki kell hagynia a szerdai, Galatsaray elleni BL-csoportmérkőzést.

Így hát Ronaldo „felzárkózott” Messi és Ribéry mellé. Az argentint egyértelműen a tíz éve tartó szakadatlan, pihenő nélküli terhelés taglózta le, Ronaldót és Benzemát pedig alighanem a „FIFA-vírus” döntötte le a lábáról: az oly sokat szapult hétközi, tét nélküli válogatott mérkőzések. Ami Sami Khedira szezonjának is a végét jelentette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.