Gyerekprogrammal vette kezdetét a Lovas Világkupa

Gyermekeknek szóló bemutatóval indult a VII. OTP Bank Lovas Világkupa a Papp László Sportarénában.

MD
2013. 11. 29. 21:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők több mint 15 ezer gyereket láttak ingyenesen vendégül a nyitónapon. Sokan közülük hátrányos helyzetűek, fogyatékkal élők, illetve nevelőszülői hálózatban vagy nagycsaládban élnek. Az elmúlt hat évvel együtt már százezres nagyságrendű a lovasnapon részt vevő fiatalok száma.

A rendezvényen a műsor szereplői és a díjugratók mellett megjelent a Mikulás is, s a bemutatón részt vett a 15 éves ifjabb Lázár Zoltán, aki – fiatal korára való tekintettel – külön engedéllyel ülhetett csak lóra, és verőhiba nélküli produkcióval lepte meg szurkolóit.

A világkupa további két napján rajthoz áll a négyszeres világbajnok holland IJsbrand Chardon négyesfogathajtó-király, az úgyszintén holland Theo Timmerman Európa-bajnok, valamint a német Daniel Schneiders, a fedeles versenyek újonca – de pónifogathajtásban egyéni és csapatvilágbajnok. Hazai részről a világbajnok, háromszoros Eb-érmes Dobrovitz József és minden idők legfiatalabb fedeles hajtója, ifjabb Dobrovitz József vesz részt a versenyen.

A hajtók a szombati bemelegítő versenyen a döntő indulási sorrendjéért, vasárnap pedig az OTP Nagydíjáért ülnek fogatra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.