Győzött az Újpest és a Debrecen, kikapott a Győr

A Debrecen, az Újpest és a Pécs győzött, az MTK döntetlent játszott, a Győr pedig kikapott az NB I 15. fordulójának szombati játéknapján.

NT
2013. 11. 23. 21:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debrecen 3-1-re nyert a Budapest Honvéd vendégeként, ezzel tovább folytatta a nyolcadik kör óta tartó veretlenségi sorozatát.

Az első játékrészben küzdelmes, harcos mezőnyfutballt láthatott a Bozsik Stadion közönsége, majd másodpercekkel a félidő vége előtt szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Debrecen. A hajdúsági gárda a folytatásban hamar eldöntötte a három pont sorsát, a második félidő első húsz percében ugyanis két további gólt szerzett, s bár a csereként beállt Perea büntetőből szépített, egyébre már nem futotta a Honvéd erejéből. A hazaiak a nyolcadik forduló óta először kaptak ki.

A sereghajtó Kaposvár 2–2-es döntetlent játszott a vendég MTK-val. Az alsóházi rangadón mindkét csapat számára létfontosságú volt a három pont megszerzése, és az első félidőben a vendég MTK tett többet azért, hogy valóra váljanak az elképzelései. Kanta már a 6. percben vezetéshez juttatta együttesét, majd a 30. percben gólpasszt adott Eppelnek.

A kaposváriak a szünet után nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, és előbb szépítettek a csereként beállt Babic jóvoltából, a hajrában pedig Markus találatával alakították ki a végeredményt.

A PMFC-Matias 3-1-re nyert a 64. perctől emberhátrányban játszó Szombathelyi Haladás otthonában. Az első félidő nagy részében a Haladás birtokolta többet a labdát, és hamar megszerezte a vezetést. A Pécs a szünet előtt első komolyabb helyzetéből egyenlített.

A fordulást követően is a vasiak léptek fel támadólag, a labda rendre a pécsiek térfelén volt, ám Németh Márió második sárga lapja és kiállítása megváltoztatta a játék képét. Öt perc múlva már a Pécs vezetett, és a hajrában egy újabb kontrával növelte előnyét a kitámadó hazaiakkal szemben.

Az Újpest 4-2-re nyert a vendég Lombard Pápa ellen. Gyors gólváltást követően is élvezetes maradt a mérkőzés, majd amikor közel félórája zajlott az összecsapás, ismét egy újpesti találatra négy perc alatt jött a válasz. De még nem volt vége, mert közvetlenül a szünet előtt harmadszor is vezetést szereztek a lila-fehérek.

A szünet után Stanisavljevic ismételt, így már 4-2-re elhúzott az Újpest. A folytatásban inkább kontrákra rendezkedett be a Megyeri úti gárda, és végül biztosan győzött a nagy iramú találkozón.

A címvédő Győri ETO FC 3-0-ra kikapott Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombat játéknapján. A hazaiaknak ezzel megszakadt hét nyeretlen találkozóból álló sorozata. Az első negyedórában a Győr irányította a játékot, majd fokozatosan magához tért a házigazda, és a 29. percben megszerezte a vezetést.
A szünetben kettős cserét hajtott végre az ETO, és ettől feljavult a támadójátéka, és Kalmár a kapufát találta el. A kontrákra berendezkedő Mezőkövesd Balajti fejesével a 81. percben növelte előnyét, majd a lefújás előtt Harsányi is betalált.

15. forduló:
Budapest Honvéd – DVSC-TEVA 1–3 (0–1)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v: Kassai
gólszerzők: Perea (83., 11-esből), illetve Zsidai (45.), Szakály (59.), Kulcsár (67.)
sárga lap: Ignjatovic (2.), Hidi (54.), Alcibiade (74.), illetve Zsidai (10.), Bouadla (34.), Kulcsár (50.), Lázár (57.), Bódi (75.)
Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade – Job, Ikenne-King (Mancini, 89.), D. Diarra (Perea, 62.), Hidi, Vécsei – Daud (Holender, 56.)
DVSC: Novakovic – Lázár, Mészáros, Máté, Korhut (Volas, 85.) - Bódi, Se. Bouadla (Ludánszki, 81.), Zsidai (Trninic, 71.), Szakály – Kulcsár, Sidibe

Kaposvári Rákóczi – MTK Budapest 2–2 (0–2)
Kaposvár, 1800 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Babic (58.), Markus (83.), illetve Kanta J. (6.), Eppel (30.)
sárga lap: Zámbó (19.), Balázs B. (44.), Bőle (70.), Földes (90.), illetve Ladányi (87.)
Kaposvár: Posza – Földes, Lucas, Petrache (Babic, 53.), Zámbó (Pavlovic, 80.) – Kovács O., Coroian, Bőle, Balázs B. – Waltner, Haruna (Markus, 46.)
MTK: Hegedűs –- Baki, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes – Batik, Pölöskei Zs. - Horváth Zs., Kanta J., Csiki (Ladányi, 78.) – Eppel (Frank, 90.)

Szombathelyi Haladás – PMFC-Matias 1–3 (1–1)
Szombathely, 1850 néző, v: Erdös
gólszerzők: Fehér Z. (7.), illetve Romic (40.), Szatmári L. (69.), Koller K. (86.)
sárga lap: Németh M. (51., 64.), Radó (54.), Devecseri (73.), illetve Koller K. (26.), Wittrédi (43.), Frőhlich (76.), Márkvárt (82.)
piros lap: Németh M. (64.)
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Bosnjak (Ugrai, 72.) – Iszlai (Gyurján, 76.), Simon Á. – Nagy I G., Németh M., Halmosi – Radó
PMFC: Dibusz – Nagy J., Fodor, Romic, Uzoma – Koller K., Mohl (Kővári, 61.) – Szatmári L. (Rácz F., 89.), Márkvárt,  Wittrédi (Frőhlich, 73.) – Grumics

Újpest FC – Lombard Pápa Termál FC 4–2 (3–2)
Szusza Stadion, 1338 néző, v: Becséri
gólszerzők: Litauszki (3.), Simon K. (28.), Stanisavljevic (43., 50.), illetve Kenesei (7.), Présinger (32.)
sárga lap: Litauszki (47.), Sankovic (78.), illetve Présinger (27.), Rodenbücher (55.), Nagy T. (57.), Supic (93.)
Újpest: Balajcza – Ngawa (Ligot, 90.), Litauszki, Juanan, Balogh B. – Simon K., Eninful, Stanisavljevic, Suljic – Kabát (Tshibuabua, 88.), Lázár B. (Sankovic, 67.)
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supic, Struhar, Présinger – Quintero (Eszlátyi, 70.), Rodenbücher, Orosz (Nagy T., a szünetben), Tajthy (Németh M., 70.), Arsic – Kenesei

Mezőkövesd-Zsóry FC - Győri ETO FC 3-0 (1-0)
Mezőkövesd, 3000 néző, v: Iványi
gólszerző: Melczer (29.), Balajti (81.), Harsányi (91.)
sárga lap: Vaskó (61.), illetve Kamber (64.)

Mezőkövesd:
Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai V., Vaskó, Fotyik - Menougong (Harsányi, 72.), Hegedűs D., Bognár, Kiss M., Melczer (Farkas, 76.) - Balajti (Pilibaitis, 84.)
Győr:
Stevanovic - Svec, Lipták, Kamber, Dinjar - Trajkovic (Kalmár, a szünetben), Kronaveter (Rudolf, a szünetben), Pátkai - Varga R., Strestík, Andric (Martínez, 57.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.