Hetven év után van saját autója a szövetségnek

A kormány 2014. június 30-ig összesen 329 millió forint projekttámogatást biztosít a röplabdának.

TK
2013. 11. 20. 22:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke a szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az erről szóló megállapodást kedden írta alá Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkárral. Hozzáfűzte: a szövetség az összegből 140 milliót továbbjuttat összesen 57 egyesületnek, ebből 30 milliót fordítanak kimondottan utánpótlás-nevelés fejlesztésére.

Az első két támogatói szerződést szerdán, a Vasas Óbudának a finn LP Kangasala elleni női Challenge Kupa-mérkőzése előtt írta alá Poór Csaba, valamint Markovits László, a Vasas SC elnöke, illetve Borbély Csaba, a Fino-Kaposvár férfi együttesének elnökségi tagja.

A megállapodás értelmében a Vasas Óbuda női és a Fino-Kaposvár férfiszakosztálya egyenként 7,5 millió forint klubfejlesztési támogatást kap, és a szövetség a nemzetközi szereplést is támogatja.

Poór Csaba elmondta, hogy a 329 milliós támogatásból 90 milliót fejlesztésre, a fennmaradó 219 milliót pedig működési, műhely- és utánpótlás-nevelési támogatásokra fordíthatja az MRSZ. A 90 millióból 50 millióval egy miskolci multifunkciós sportcsarnok építéséhez járulnak hozzá, 40 milliót pedig a strandröplabdával kapcsolatos infrastruktúra-fejlesztésekre kapnak. Az állami támogatás első részleteként idén 109 millióhoz jut a szövetség, ez várhatóan a jövő héten érkezik meg az MRSZ számlájára, a klubok pedig két héten belül juthatnak hozzá a szövetségi pénzekhez.

Az elnök beszélt arról is, hogy hét hónappal ezelőtt 108 millió forintos mínusszal vette át a szövetség irányítását, ebből a kormány 74 milliót konszolidált, így most még nagyjából 20 milliós adósságot görget az MRSZ. Kiemelte: stratégiájuk középpontjában a klubok megerősítése és a szolgáltatói szövetség megteremtése áll. „Ennek első lépéseként a bajnoki szezon előtt 40 százalékkal csökkentettük a csapatok nevezési díját, ilyen 1946 óta most először fordult elő” – tette hozzá.

Az elnök örömmel számolt be arról is, hogy a budaörsi Destra Kft. révén új szponzort talált a szövetség, a cég két személyautót és három kisbuszt bocsát a szövetség részére. „A sportág hetvenéves története során még soha nem volt saját autója a szövetségnek” – mondta Poór Csaba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.