Jakabos Zsuzsinak újra kell tanulnia az úszást

Hónapok óta teljesen leálltam, a versenysúlyomhoz képest 4-5 kilót fogytam izomból is – mondta az úszónő.

TK
2013. 11. 26. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Évek óta krónikus vállgyulladásom volt, a végén már egy palack ásványvizet sem tudtam rendesen megemelni a jobb kezemmel, így a műtét mellett döntöttem, kihagytam ezzel a rövid pályás szezont annak érdekében, hogy ott lehessek a jövő nyári nagypályás Eb-n Berlinben. A teljes rehabilitáció az orvosom szerint öt hónapot vesz igénybe. Gyógytornára járok és indul a vízitorna is. A rendes edzéseket januárban szeretném elkezdeni Győrben, ahol most három 25 méteres medence áll rendelkezésre, de nyárra elkészül az új 50-es uszoda. Győr nagyon tetszik, a város ott segít, ahol tud, immár egy hónapja ott élek, letelepedtem” – mondta el Jakabos.

Az úszónő hozzátette: „Budapest egyáltalán nem hiányzik. Az edzőmet követve kerültem Győrbe, Petrov Ivánnal készülünk a hosszú távon is. Hogy nyolc kiló izmot akar rám pakolni? Nem lesz könnyű feladat, mert szigorú táplálkozási szabályokat kell betartanom. Hónapok óta teljesen leálltam, a versenysúlyomhoz képest 4-5 kilót fogytam izomból is, úgyhogy ha ezt vesszük, csak négykilónyit kell rám gyúrni a korábbiakhoz képest – remélem, így értette. Tavasszal már rendesen akarok edzeni a nyári Eb-részvételhez – elismerem, ez elég húzós lesz a rövid idő miatt. A nulláról kell kezdenem, újra kell tanulnom úszni, ami akár a technikámon is változtathat. A számaim alighanem változatlanok maradnak. A cél ott lenni Rióban a negyedik olimpiámon, és ott döntőt úszni, a többit meglátjuk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.