Kés alatt – vége a Jégember szezonjának

A hosszú ideje hátsérülésével küszködő Kimi Räikkönen problémái Szingapúrban újultak ki.

TK
2013. 11. 10. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hosszú ideje hátsérülésével küszködő Kimi Räikkönen problémái Szingapúrban újultak ki, a finn a versenyt csak kortizoninjekcióval tudta vállalni. Räikkönen fájdalomcsillapítókkal versenyzett később is, a hírek szerint már aludni sem tudott gyógyszerezés nélkül, így a műtét mellett döntöttek – ami már csak azért sem rossz megoldás, mert a Lotusnak erős fizetési problémái voltak – írja az NSO.

„Az ideális megoldás az lett volna, ha rajthoz áll a Lotusszal az utolsó két nagydíjon. De Kimi már olyan fájdalmakat érez, ami miatt ez lehetetlen. A szakorvosok azonnali műtétet javasoltak, és az operáció jövő hét csütörtökön, Salzburgban lesz. Csalódottak vagyunk, hogy két sikeres szezon után így kell véget érnie a Lotusszal a kapcsolatunknak. De Kimi már nem halaszthatja tovább a műtétet, mert ha ezt teszi, nem tudja egészségesen elkezdeni a felkészülést a következő idényre” – mondta Robertson.

A Jégember már a Ferrari vörös autójával tér vissza a 2014-es szezonban. A megüresedő Lotus-ülés az Amerikai Nagydíjon feltehetően a tartalékpilóta Davide Valsecchié lesz. Amennyiben Valsecchi megkapja a lehetőséget, 2011 – Jarno Trulli – óta az első olasz versenyző lesz a Formula–1-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.