Két igen jónak tűnő hír a magyar kézisport számára

Ott lehet a kézi-vb-n a lábadozó Karl Erik Böhn, a női klub Final Four pedig akár évekre Pesten maradhat.

BuL
2013. 11. 25. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kézilabda-nagyhatalom vagyunk, ezért is nyerhettük el a női BL Final Four 2014-es budapesti rendezését – állítja Vetési Iván szövetségi elnök, aki a Digi Sport Reggeli start című műsorában hétfőn elmondta: Budapest szeretne hosszú távon is „a női Köln” lenni, vagyis a négyes döntők állandó házigazdája. A sportág vezetője nem zárta ki, hogy a rákbetegségéből gyógyuló női kapitány, Karl Erik Böhn nézőként ott lesz a decemberi szerbiai vébén, a stafétabotot pedig tavasztól veheti vissza a norvég tréner. Lássuk a részleteket!

„Női vonalon nagyhatalom vagyunk, az biztos. A legutóbbi sorsolást az európai kupákban hat női klubunk várta a negyvenes mezőnyben. Az IHF-világranglistán most negyedikek vagyunk. Ezek biztosan közrejátszottak a női bajnokok ligája Final Four-rendezés elnyerésében. Hogy miért mi nyertünk a szlovén pályázattal szemben, azzal kapcsolatban csak a hivatalos közleményt ismerjük, amely nagyon jónak ítélte a kandidálásunkat. A kézilabdánk eredményei mellett az tartott a versenyben minket, hogy képesek voltunk egy, a ljubljanaihoz hasonló befogadóképességű csarnokot ajánlani” – indokolta a sikert a kézilabda első embere.

Vetési Iván hozzátette: a férfi BL-ben Köln rendezőként kijárta az utat a Final Four-modellt illetően.

„Nem pusztán kísérletnek szánjuk a jövő májusi rendezést, annak olyannak kell lennie, hogy ne legyen kérdéses a folytatás. A nemzetközi szövetség most egy alkalomra adta oda a rendezés jogát, utána értékeli az eseményt. Üzletileg nyereséges sorozatot szeretnénk, ha még nem is az első évben, nagy haszonnal. Célunk, hogy Budapest legyen a női kézilabda Kölnje, vagyis hosszú távon nálunk lehessen minden évben a négyes döntő.”

Szerinte komoly reményekkel kecsegtet a női világbajnokság, a norvég mestert helyettesítő Hajdu János megbízott szövetségi kapitány láthatóan összerakja a csapatot és ismét egységessé szervezi azt.

„Jól teszi, hogy most nem kísérletezik a fiatalítással, jó döntéseket hoz, amelyekhez szabad kezet kapott. Van esély arra, de viszonylag kicsi, hogy a kórházat elhagyó Karl Erik Böhn ott legyen Szerbiában a nézőtéren, de az esély növekedéséhez a lányoknak is minél tovább kell jutni a pályán. Ha minden jól megy, Böhn a tavasztól lehet újra a válogatottal” – mondta el a szövetség elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.