Ki a beépített ember a Bayern öltözőjében?

Pep Guardiola szerint valamelyik játékosa rendszeresen kiszivárogtatja a taktikai utasításokat.

WL
2013. 11. 25. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borussia Dortmund ellen szombaton 3-0-ra megnyert rangadó előtt a Bild című napilapban teljesen pontosan jelent meg a bajor sztáralakulat összeállítása és Guardiola taktikai utasításai is.

„Csak azt tudom tanácsolni ennek az informátornak, hogy sürgősen hagyja abba, amit csinál, különben nagyon komoly ellentétbe kerül nemcsak a vezetőedzővel, hanem az egész klubbal” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke. Hozzátette, az egyesület tagjai közül senkinek sem tetszik, hogy belső információk szivárognak ki, a megbeszéléseket ugyanis éppen azért tartják zárt ajtók mögött, hogy az elhangzottak ne kerüljenek nyilvánosságra.

Guardiola egyébként a Dortmund elleni meccs előtt kijelentette, ha rájön, ki a beépített ember, gondoskodni fog róla, hogy többet ne szerepelhessen Bayern-mezben.

„Már 30-40 éve téma a Bundesligában, hogy valaki rendszeresen nyilvánosságra hoz bizonyos információkat” – mondta Rummenigge, utalva arra, hogy az olasz Giovanni Trapattoni és a német Ottmar Hitzfeld vezetőedzői regnálása során is voltak már hasonló problémák a klubnál.

A Bayern a Dortmund elleni sikerrel sorozatban 38. bajnoki meccsén maradt veretlen, így tovább javította a Bundesliga-csúcsot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.