Kikaptak a címvédőtől a győri lányok

A busztragédia után egyből az Euroliga címvédőjével találkoztak a lányok.

LM
2013. 11. 08. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győriek kérésére a közönség jó része egy-egy plüssállatkával érkezett az Egyetemi Csarnokba, s a játékosok bemutatásakor bedobta őket a pályára. Az apró figurákat a játékosok elviszik majd Belgrádba, a szerb Natasa Kovacevicnek, akinek a szeptember 7-ei busztragédia után térd alatt amputálni kellett az egyik lábát. A Kapuvárnál bekövetkezett baleset következtében Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, több játékos pedig súlyosan megsérült.

A Rába-partiak 2013–14-es idénye – mivel csak december elején kapcsolódnak be a magyar bajnokságba – az erőviszonyoknak megfelelően kezdődött, nyolc perc elteltével ugyanis 2–21 állt az eredményjelzőn. A világsztárokkal felálló, mesés költségvetésű Jekatyerinburg szórta a kosarakat, főként az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes francia Sandrine Gruda és a kétszeres olimpiai bajnok amerikai Candace Parker volt elemében.

A második negyed a nemrég Magyarországra érkezett amerikai Courtney Vandersloot hét pontjával indult (16-25), aztán a címvédő oroszok rendezték soraikat, beindult a 2007 legjobb európai kosarasává választott lett Anete Jekabsone is, így a félidőben 28-54 volt az állás.

Térfélcsere után még egyértelműbbé vált a maroknyi szurkolótáboruktól támogatott uráliak fölénye, Szentendrei Áron csapata a hátralévő két játékrészben már csak 7, illetve 8 pontot szerzett. A túloldalon Jekabsone 18, Parker 17, Gruda pedig 15 pontig jutott.

Eredmény:
A csoport, 1. forduló:
HAT-AGRO UNI Győr – Jekatyerinburg 43-101 (9-25, 19-29, 7-23, 8-24)
A magyar csapat legjobb dobói: Vandersloot 13, Semsei 8

A Győr jövő szerdán Kassára látogat.

Szerdán játszották, B csoport:
Uniqa Euroleasing Sopron – Brno (cseh) 73-67

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.