Kokainozásról, doppingcsalásról vallott a bokszcsillag

Mike Tyson életrajzi könyvében számol be arról, hogyan verte át a doppingellenőröket.

GB
2013. 11. 14. 1:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legendás hírű amerikai szupernehézsúlyú ökölvívó a Kétségtelen igazság című memoárjában elismeri, hogy legtöbb mérkőzése előtt kábítószert fogyasztott és más emberek vizeletét adta le doppingpróbaként.

A kedd óta a könyvesboltokban kapható könyvében tett vallomása ellenére Mike Tyson a Klicsko-testvérekkel kapcsolatban is nyilatkozott, a tőle megszokott stílusban.

„Abban az időben, amikor én a legjobb formámban voltam, az egyik Klicsko-fivérnek sem lett volna esélye velem szemben – mondta Tyson az újságíróknak. – Már az első menetben kiütöttem volna őket.”

A ringen kívüli botrányaival is kitűnő bokszsztár hozzátette, azért nem tért vissza, mert senki sem ajánlott fel neki annyi pénzt, amelyért érdemes lett volna újra öklöznie.

A 47 éves Michael Gerard „Iron Mike” Tyson a legfiatalabb nehézsúlyú világbajnok a boksztörténelemben. Az IBF, WBA és a WBC vb-címét is megnyerte.1992-ben nemi erőszak vádjával 6 éves börtönre ítélték, de 4 év után jó magaviselete miatt kiszabadult. 2000 októberében nem csak ellenfelét, a bírót is kiütötte, majd pozitív doppingmintát adott. Utolsó mérkőzésére 2005-ben került sor, vereséggel zárta le botrányokkal tarkított pályafutását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.