Kőkemény csoportban a győri lányok

Három korábbi győztessel került össze a címvédő Győr a női kézilabda BL középdöntőjében.

WL
2013. 11. 19. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai szövetség keddi sorsolásán kiderült, hogy Ambros Martin együttese az idei döntőben legyőzött, 2011-ben aranyérmes norvég Larvikkal, továbbá a 2012-es elvesztett finálé győztesével, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával, valamint az elmúlt idényben elődöntős, 2001-ben és 2003-ban győztes szlovén Krim Ljubljanával találkozik majd.

A másik csoportban a dán Midtjylland, a macedón Szkopje, a svéd Sävehof és a német Thüringer HC csatázik majd a két továbbjutó helyért. A középdöntős játéknapok: 2014. február 1/2., 8/9., 15/16., március 1/2., 8/9., 15/16.

„Az erősebb csoportba kerültünk, hiszen az elmúlt három Bajnokok Ligáját rajtunk kívül a Podgorica és a Larvik nyerte, ez mindenképpen meghatározza az erőviszonyokat. Továbbá a Krim és a Buducsnoszt tavaly óta rengeteget erősödött, hiszen nagyon jól igazoltak a nyár során, tehát ők biztosan szeretnének elődöntőbe jutni” – értékelt a klub tájékoztatása szerint Ambros Martin vezetőedző, hozzátéve: a másik csoportban három csapat először jutott be a középdöntőbe, így ez számukra új helyzet.

„Összességében a tavasz során az lesz meghatározó, hogy milyen állapotban sikerül a vb-t lezárniuk a játékosoknak, illetve az adott mérkőzésnapokon milyen napokat fognak ki. Számunkra mindenesetre egyértelmű a cél: jól kell játszanunk, és nyernünk kell” – jelentette ki a spanyol mester.

A Bajnokok Ligájából búcsúzott FTC-Rail Cargo Hungaria a norvég Tertnes Bergen együttesével találkozik a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjében. Az Érd a német Buxtehude csapatát fogadja majd. A harmadik magyar együttes, a Veszprém Barabás-Duna Takarék a francia Fleury Loiret gárdájával találkozik.

Az már biztos, hogy az EHF Kupában lesz magyar csapat a nyolc között, ugyanis a Fehérvár KC és az Ipress Center-Vác összekerült egymással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.