Kökény Roland felfogadta edzőnek a barátnőjét

Újságíró kedvese veszi át Kökény Roland olimpiai bajnok kajakos felkészítését.

BuL
2013. 11. 18. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 éves, Rióig tervező Kökény Roland a felkészülésben őt segítő klubhoz, a G4S Honvédhoz viszi újságíró barátnőjét edzőnek – derül ki a sportoló NSO-nak adott nyilatkozatából. Szalai Vivien eleinte betanuló edző lesz Kiss Istvánnál, Kökény jelenlegi trénerénél. A kajakos felidézte, augusztusban a duisburgi világbajnokságon már ott volt vele, illetve edzőjével kedvese, akinek szerinte „nagyon jó meglátásai voltak a kajakozással kapcsolatban”.

Szalai Vivien civilben a Story magazin főszerkesztő-helyettese, sikeres írónak számít – idézi a sporthírportál Kökény Rolandot. A sportoló azért döntött ezen megoldás kipróbálása mellett, mert ebben az életkorban már nem kíván lemondani a családról, és így tudnák a lehető legtöbb időt együtt tölteni, nem lenne „adott esetben hétvégi apuka”.

Szalai Vivien sosem kajakozott, Kökény Roland azonban úgy látja, „van érzéke hozzá”, és a csapaton belül megfelelően tudná képviselni az ő érdekeit. Az edzőaspiráns az ígéretek szerint elvégzi az edzőiskolát is (ez jövő ősszel indul), de addig is „képezi magát” majd, Kiss István mellett „az ország legjobb edzőjétől” tanulhat majd Kökény szerint. Az edzésprogram így sem lesz majd teljesen Szalaié, a tréningek felét jövő ősztől is Kiss irányítja „több szem többet lát alapon”.

Kökény Roland fő száma marad az olimpiai bajnoki címet hozó K2 1000 méter, vele tervez kijutni az augusztusi moszkvai vb-re – akkor már 39 éves lesz. Ha nem sikerül tartania a szintet, Kökény Roland vissza fog vonulni, nem kívánja ugyanis hátráltatni a szép remények előtt álló Dombi Rudolfot.

Kökény a riói olimpia után Szalai Viviennel tervez kajakiskolát indítani.

Szalai Vivien, akit a Stohl-könyv szerkesztése kapcsán ismerhetnek a bulvárvilág ismerői, az egészről azt mondja, nem fél, tisztában van a feladat komolyságával. Szeretné megtanulni a szakmát, elvégezni az iskolát és a legmagasabb szinten tartani szerelmét, mint hozzáteszi, szabadidejükben is rengeteget mozognak együtt. Szalai sportolói múltjáról egyébként annyit, hogy saját bevallása szerint kosarazott, futott, és most is sportos életformát folytat – mindemellett nem befolyásolja mások véleménye, kizárólag Kökény Rolandé.

Kiss István számára fontos „egy ilyen kaliberű versenyző lelki egyensúlya”, s ha ez így megoldható, akkor segít a versenyzőnek a tervben. Mindazonáltal Kökény Roland jelenléte igen pozitívan hat a többi versenyzőre, úgyhogy róla semmiképpen sem mondana le a klub.

Dombi Rudolf, Kökény kajakos partnere először azt hitte, hogy ez vicc. Az ő edzője, Szilárdi Katalin egyenesen csodálkozik azon, hogy valaki kívülről veszi magának a bátorságot ahhoz, hogy egy olimpiai bajnoknak adjon tanácsokat, és újraszabályozná, hogy ilyen szintű sportolóknak ki lehetne az edzője. Schmidt Gábor szövetségi alelnök az egyesület belső ügyének tekinti Kökény Roland törekvését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.