Már tizenhárom olimpiai kvótánál járnak a magyarok

Már 13 magyar sportoló helye biztos az ötkarikás csapatban.

NT
2013. 11. 28. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja arról számolt be, hogy az ISU tájékoztatása szerint a váltó sikeres kvalifikációjának köszönhetően öt magyar női rövidpályás gyorskorcsolyázó szerepelhet az orosz városban, míg a férfiak egyéniben jutottak három indulási joghoz.

A távonkénti elosztás alapján a férfiaknál ketten állhatnak rajthoz 500 méteren, míg 1000-n és 1500-on hárman. Az 5000 méteres váltó pedig a harmadik tartalék, ugyanakkor a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség szeretné elérni, hogy „a kvalifikációs versenyeken a magyarokat ért méltatlan döntések miatt” a váltó is kapjon meghívást az olimpiára, ami azt jelentené, hogy a férfiaknál is öten képviselhetnék a magyar színeket. A nők egyéniben 500-on és 1000-n egy, 1500-on két indulási jogot szereztek.

„Hogy kik is képviselhetik a magyarokat az olimpián, az az elkövetkező két hónap teljesítményei alapján dől majd el. A szakvezetés egy kisebb európai verseny és a 2014-es Eb teljesítményei alapján hirdeti ki majd az utazó keretet. Pillanatnyilag hat-hat férfi és női rövidpályás gyorskorcsolyázó alkotja az olimpiai keretet. Ebből a keretből kerül majd ki a három férfi és az öt női versenyző” – olvasható a MOB honlapján.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy sífutásban egy-egy férfi és női kvóta már megvan, míg alpesi síben két nő és egy férfi részvétele biztos Szocsiban. A sportvezető hozzátette, a kvalifikációs sorozat még nem zárult le, s további indulási jogok kiharcolására van esélye a magyar sízőknek.

A nagypályás gyorskorcsolyázóknál olimpiai szintidőt futott Nagy Konrád 1500 és Tóth-Lykovcán Ágota 500 méteren, de ez még nem jelenti azt, hogy biztosan ott lesznek a szocsi játékokon. Az egyes távokon a december 15-én záruló ranglisták alapján jelölik ki az indulókat. Szocsiban 100 férfi és 80 női gyorskorcsolyázó lehet ott. A rövidebb távokon, 500, 1000 és 1500 méteren 36 nő és 40 férfi állhat rajthoz.


Moszkva, 2013. november 28., csütörtök (MTI) – Március 18-ig, a paralimpiai játékok befejezéséig nem pihenhetnek a szocsi téli olimpia előkészítéséért és lebonyolításáért felelős orosz tisztviselők – közölte csütörtökön Szocsiban Vlagyimir Putyin.

 

A Vedomosztyi című orosz lap tudósítása szerint az orosz államfő ezzel érzékeltette, hogy az érintettek számára a folyamatos munka alól az újévi ünnepek sem jelentenek majd kivételt.

 

Vlagyimir Putyin szerdán Krasznaja Poljanán megtekintette a Gornaja karuszel (Hegyi körhinta) elnevezésű, az olimpia szempontjából egyik legfontosabb sportkomplexumot, amely magába foglalja a Russzkije gorki síugrósáncot és a sajtónak szánt szálláshelyeket is.

 

Az építési megbízást februárban vették el az Észak-Kaukázusi Üdülők nevű szervezettől, majd a többségi állami tulajdonban lévő Szberbankra ruházták át a beruházás befejezését. Az államfő elégedetten nyilatkozott a készültségi állapotról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.