Maradona titkos vizeletétől a Hold-golfig

Ha meg akar ismerkedni a sporttörténelem legfurcsább rekordjaival, teljesítményeivel érdemes átfutnia cikkünket. Íme!

GB
2013. 11. 14. 2:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Jordan egy évben több pénzt keres a Nike-kal, mint az összes malajziai Nike-munkás bére együttvéve.

Diego Maradona, a híres argentin futballista kétszer is lebukott pozitív vizeletteszttel, mindkétszer kokaint találtak a szervezetében. Később kiderült, azért csak kétszer bukott le, mert egy plasztikból készült műférfiasságból a társai vizeletét használta fel a doppingteszteken. Az 1994-es világbajnokság után ez a szerkezet „rejtélyes módon eltűnt”.

Ahhoz, hogy egyetlen idényre ellássák az amerikai foci ligát elég bőrből készült labdával (32 csapat számára), 3000 tehén bőrére van szükség.

Egy amerikai baseball-játékos, Babe Ruth egy salátalevelet tett a sapkája alá, hogy az hűtse a meccsen. Ruth minden második játszmában kicserélte a felmelegedő salátalevelet.

A mikrohullámú sütőben melegített baseball-labda sokkal messzebbre száll, mint a fagyasztott.

1900-ig a boksz száz menetből állt. Ez hülyeség volt, mert 20 után zsibbadt és bódult állapotba kerülnek a bokszolók. Ennek a szabálynak a megszűnéséhez lehet köze ahhoz, hogy 1901-ben már legális sport lett.

Gaylord Perry baseball-játékos 1963-ban azt nyilatkozta, hogy előbb lép ember a Holdra, minthogy ő hazafutást csináljon egy meccsen. 1969 júliusában aztán Neil Amstrong betartotta a fogadás ráeső részét, és meglepetésre pár órával később Perry megszerezte élete egyetlen hazafutását.

Az 1960-as évekig a golflabdák közepén méz volt.

101 éves korában Larry Lewis 17.8 másodpercet teljesített a 100 méteres síkfutáson. Ezzel minden idők leggyorsabb 100 év feletti versenyzője lett.

Ari Petrof Svédország szauna-bajnoka. Igen ez egy sport ott, és olyan komolyan veszik, hogy az említett illető a 100 Celsius-fokos szaunában 5 órán és 10 percen át rostokolt.

Ha az amerikai foci döntőjének, a Superbowlnak összes, meccs előtti, meccs közbeni és meccs utáni reklámjait egy összefüggő videóba vágnánk össze, akkor a kapott videó hosszúsága nagyjából megegyezne az Elfújta a szél című amerikai film hosszával. Ez 238 perc, azaz majdnem 4 óra.

1912-ben volt az utolsó olimpia, amikor az aranyérem tényleg aranyból volt. Azóta valójában ezüst, némi aranyfüsttel.

A golf az egyetlen sport, amit játszottak a Holdon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.