Maradt százszázalékos a Veszprém

Az MKB-MVM Veszprém egy kihagyott időn túli büntetőnek köszönhetően 27-26-ra nyert a vendég szlovén Celje ellen.

NT
2013. 11. 23. 19:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két együttes egy hete Celjében találkozott, akkor a magyar bajnok 31-26-ra diadalmaskodott. A világ egyik legjobb átlövője, Nagy László azon a mérkőzésen szenvedett kisebb térdsérülést, és most nem lépett pályára.

Remekül kezdett a hazai csapat, és kitűnő védekezéssel a 18. percben már 9-3-ra vezetett. Az időkérés segített a Celjén, és megkezdte a felzárkózást, erre pedig 12-9-nél a Veszprém igyekezett rendezni sorait.

A második félidőben a szlovének sokkal jobban összpontosítottak, mint korábban, és előbb egyenlítettek, majd az 51. percben 23-22-re átvették a vezetést. Visszajött a hazaiak kezdősora, és emberelőnyben fordult a kocka (25-24).

Másfél perccel a vége előtt büntetőt rontott a Veszprém, majd egyenlített a Celje. A záró támadást is a vendégalakulat vezethette. A végén hétméterest kapott a szlovén gárda, azonban ez kimaradt, így továbbra is hibátlan a magyar bajnok.

A mennyiben pontot rabolt volna a Celje, úgy a Veszprémnek a csoportelsőségért a német Rhein-Neckar Löwen otthonában kellett volna harcba szállnia.

A Veszprém jövő szombaton a pont nélkül álló Szentpétervárt fogadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.