Megkegyelmeztek a TrollFoci sztárjának

Megrázta a magyar foci szurkolóinak jó részét, hogy szombaton kivezették a stadionból Orbán „Tipszmiksz” Csabit.

TK
2013. 11. 25. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy építőipari cégnél dolgozom segédmunkásként, az utolsó forintjaimon vettem meg a belépőjegyet és tettem meg a fiúk győzelmét. Aztán a zuhogó esőben állok és buzdítom a Rákóczit. A csapatomat. Félidőben null-kettőről várjuk a folytatást, kieső helyről. Bevallom, igen, elég ideges lettem. [ ] A kispad környékére mentem, és beolvastam a vezetőedzőnek. A csapat egész éves teljesítménye elkeserítő, és az a véleményem, hogy az eredménytelenségben Prukner László is benne van vastagon. Ennek ellenére nem hiányzom egy meccsről sem. Dühös lettem, és odakiabáltam az edzőnek, hogy ugyanazt műveli a kaposvári együttessel, mint a kiesett zalaegerszegi gárdával is tette. [ ] Neki tulajdonképpen a kritikát is bírnia kell. Nekem meg ami szívemen, a számon; ez talán engedtessék meg nekem! A Rákóczit pedig őszintén szeretem, ezt mindenki tudja rólam. Ha most ezért kitiltanak, akkor kitiltanak” – mondta még szombat este az egyik legnagyobb, magyar focival foglalkozó Facebook-oldal, a TrollFoci által népszerűvé vált Orbán Csaba a Kapos.hunak.

A mérkőzés óta sorozatban gyártották a mémeket a Facebook-oldal rajongói annak érdekében, hogy „sztárjukat” ne tiltsák ki a mérkőzésekről.

Hétfő délután a Kaposvári Rákóczi FC honlapján Illés János, a csapat ügyvezetője tájékoztatta a közvéleményt: „Természetesen bármelyik szurkoló elmondhatja a véleményét, de az illető nem ott tette meg, ahová szólt a jegye. A szurkoló, akit később kivezettek a stadionból, átmászott a vipszektor kerítésén, és útszéli stílusban fogalmazta meg kritikáját, ami ebben a formában egyáltalán nem megengedhető. Sajnálatos az eset, az egyesület a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet. Természetesen minden egyes szurkolóra szüksége van a csapatnak, nincs arról szó, hogy Csabát kitiltottuk volna a stadionból.”

A kaposváriak egyébként döntetlent értek el az egyik legnagyobb riválisuk ellen. A Somogy megyei alakulat két győzelemmel, három döntetlennel, tíz vereséggel, 13-33-as gólkülönbséggel és kilenc ponttal a tabella utolsó helyén zárta a bajnokság őszi szakaszát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.