Megverte a Videoton a Mezőkövesdet

A listavezető Videoton 1-0-ra nyert újonc vendége, a Mezőkövesd ellen.

2013. 11. 08. 21:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

OTP Bank Liga, 14. forduló
Videoton FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2500 néző, v.: Erdős
gólszerző: Kleinheisler (84.)
sárga lap: Vinicius (89.) illetve Fótyik (70.)

Videoton FC:
Calatayud – Mamadu (Kleinheisler, 68.), Tar Zs. (Zé Luis, 54.), Vinicius, Stopira – Vitor Gomes, Sándor (Tóth B., 18.) – Gyurcsó, Kovács, Nildo – Nikolics

Mezőkövesd
Zsóry FC: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai, Fótyik, Gévay – Hegedűs D. – Kiss M., Farkas B., Pilibaitis (Menougong, 88.), Harsányi (Olasz, 71.) – Balajti (Sigér, a szünetben)

Sorozatban elszenvedett két vereség után egyértelműen a győzelemre tört a listavezető Videoton FC a kieső helyen álló Mezőkövesd ellen. A fehérváriak már az első perctől nekiestek az újoncnak, akadt is bőven gólszerzési lehetőségük, de a szélről beadott labdák megjátszásakor Hegedűs kapus többször is bravúrral hárított, a pontrúgásoknál pedig – centikkel ugyan, de – célt tévesztettek a hazaiak. Az egyébként védekezésre berendezkedő Mezőkövesd a kontrajátékban bízott, de az első játékrészben ez nem bizonyult veszélyesnek.

Fordulás után hadrendet váltott a Videoton. José Gomes együttese a három védő előtt hét emberrel támadt, de nem tudta feltörni a szinte minden mezőnyjátékosával védekező mezőkövesdi „falat”. A 75. percben Zé Luis fejese a kapufát találta el, míg a vendégek már a megszerzett labdák megjátszásával sem próbálkoztak, üres területre küldték azokat. Nagy nyomás alatt tartották a fehérváriak az újonc kapuját, melynek köszönhetően végül a találkozó vége előtt nem sokkal a csereként beállt Kleinheisler révén kicsikarták a győzelmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.