Messi már egy évtizede boldogítja a Barca-híveket

Lionel Messi tíz éve mutatkozott be az FC Barcelona felnőtt csapatában.

WL
2013. 11. 15. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most 26 éves sztárjátékos az FC Porto elleni idegenbeli barátságos mérkőzésen kapott lehetőséget csereként.

„Nagyon fontos pillanata volt az a karrieremnek, mert egy gyerekkorom óta dédelgetett álmom vált akkor valóra” – nyilatkozta Messi, aki jelenleg combsérüléssel bajlódik, s idén már nem léphet pályára.

A 2003. november 16-án rendezett portói találkozón Frank Rijkaard vezetőedző a 75. percben, Fernando Navarro helyére küldte be a 16 éves tehetséget, aki ugyan már akkor megvillantotta tudását, ám a csapat 2-0-ra kikapott a Jose Mourinho irányította hazaiaktól.

„Azt gondolom, hogy most is ugyanaz vagyok, aki akkor voltam, most is hasonlóan látok dolgokat, persze az elmúlt években sokat tanultam, fejlődtem és megtanultam értékelni mindent” – mondta Messi, akit négyszer választottak meg a világ legjobb futballistájának, három Bajnokok Ligája-trófeát és hat spanyol bajnoki címet nyert a katalán klubbal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.