Mexikó Carlos Vela lábai előtt hever

Soha egyetlen mexikói labdarúgó, még a nagy Hugo Sánchez sem rúgott mesternégyest a Primera Divisiónban.

Ch. Gáll András
2013. 11. 24. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Soha, egyetlen mexikói labdarúgó sem szerzett még négy gólt spanyol bajnokin – emeli ki a Récord című mexikói napilap. – Még a nagy Hugo Sánchez, a Real Madrid legendája sem, de a többi remek csatárnak, Luis Garcíának, Giovani dos Santosnak sem sikerült, ők csak mesterhármasig jutottak.”

Ugyanakkor a Diario Excelsior azon siránkozik, hogy Vela korábban lemondta a válogatottságot, és nagy a valószínűsége, hogy nem lesz ott a brazíliai világbajnokságon. (A válogatott ott lesz, miután a pocsék selejtezőt követően a pótselejtezőn Miguel „Piojo” Herrera, a vészhelyzetben kinevezett szövetségi kapitány vezérletével Új-Zéland ellen – kizárólag a hazai bajnokságból toborzott játékosokkal, légiósok nélkül – kivívta a továbbjutást.)

Maga Vela élete legnagyobb napjának tartja a szombatit, nem csoda, hogy hazavitte a mérkőzés labdáját.

Vela néhány nap leforgása alatt a második mexikói futballhős lett Oribe Peralta után. A 29 éves Peralta – a Santos Laguna csatára – összesen öt gólt szerzett az Új-Zéland elleni két pótselejtezőn (5-1, 4-2), és szinte egymaga juttatta ki hazája válogatottját a brazíliai Mundialra.

Ha már szóba került Hugo Sánchez: Cristiano Ronaldo az Almeríának rúgott góljával beállította a produktumát: mindketten 164 bajnoki gólnál tartanak a Madrid színeiben, és a mexikói már nyilvánvalóan nem növelheti a számát. Ronaldót – aki sérülten sántikált le a pályáról az 52. percben – már csak Raúl (228 gól), Di Stéfano (216) és Santillana (186) előzi meg.

A Real Madrid 5-0-ra nyert az Almería vendégeként a spanyol bajnokság 14. fordulójának szombati játéknapján. Simán nyert a Barca és az Atlético is, hét góllal. Kattintsanak videós összefoglalónkért!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.