Natasa Kovacsevicsért kosaraztak

Megható jelenetek zajlottak le Belgrádban. A buszbalesetben súlyosan megsérült győri kosarasnak szólt a taps.

Ch. Gáll András (Belgrád)
2013. 11. 20. 19:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 19 éves szerb lány azóta megkezdte a rehabilitációt, s már kosárlabdát is fogott a kezébe, sőt, kosárra is dobál, ahogy azt a közösségi hálón láthattuk is.

A győri klub és Kovacsevics kapcsolata a baleset ellenére sem szakadt meg. Natasa továbbra is az együttes igazolt, szerződtetett játékosa, táppénzen van, s a klub segítségével gőzerővel folyik a biztosítási procedúra – úgy tudjuk, az Allianz biztosító roppant korrektül viselkedik az ügyben.

Szerdán a győri kosarasok elutaztak Belgrádba, ahol jótékonysági mérkőzést játszottak Kovacsevics tiszteletére, egyszersmind átadták azokat a plüssmackókat, amelyeket a győri nézők dobáltak be a parkettre a két héttel ezelőtti, Jekatyerinburg elleni Euroliga-mérkőzés előtt.

Az összecsapás előtt megható jelenetek sora zajlott. A kivetítőn bejátszották Dusan Ivkovics, a szerb férfi válogatott világhírű szakvezetőjének és a csapat kapitányának, Nenad Krszticsnek a videoüzenetét. Ezután Fűzy András, a Győr klubelnöke és a Crvena Zvezda elöljárója egyaránt egy-egy klubmezt ajándékozott a játékosnak, majd következett a plüssmacik átadása. Percekig dörgött a vastaps, Natasa megilletődve állt a kezdőkörben botjára támaszkodva.

– Fanatikusan végzem az előírt rehabilitációs gyakorlatokat, ma is két órát gyakoroltam a járást a kórházban – említette Natasa. Ő is és édesapja is bízik benne, hogy januárban már bot nélkül fog járni az egykori Partizan-, Vozdovac-, majd Zvezda-játékos, s egyszer még kosárlabdázni is tud majd, ha nem is olyan szinten, mint szörnyű balesete előtt.

Ami roppant magas szint volt: Kovacsevics volt a legutóbbi korosztályos Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett szerb válogatott csapatkapitánya.

A mérkőzést egyébként 73:71-re a győri csapat nyerte meg a házigazda Crvena Zvezda ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.