Nekivágnak a magyar kajakosok az Atlanti-óceánnak

Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám bekerülhet a Guinness rekordok könyvébe.

GB
2013. 11. 18. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel két évig tartó előkészület után a hétvégén vízre száll kétszemélyes kajakjával Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám, hogy keresztülevezzék az Atlanti-óceánt – írja a Turizmusonline.hu. Céljuk, hogy Spanyolországból 6500 kilométert megtéve a nyílt óceánon keresztül, megállás és külső támogatás nélkül eljussanak a Karib-szigetekig.

Levente és Norbert a hétvégén indul Spanyolországba, azonban a pontos nap és időpont még számtalan tényező függvénye. Mielőtt elhagyják az országot, a budapesti Felvonulási téren még megmutatják a hajót, és ugyanitt lehetőség lesz velük beszélgetni, elköszönni tőlük.

Rakonczay Gábor 2007-ben feleségével, Rakonczay Viktóriával szelte át az Atlanti-óceánt kétpárevezős kenujával, a Tűzhangyával. Ketten több világrekordot is megdöntöttek óceánátkelésben. Trénerként sikerrel készített fel versenyzőket hasonló rekordkísérletre, egyedül azonban nem vágott neki a nagy kékségnek, egészen 2011 decemberéig. A Fa Nándor által tervezett, kétszáz kilós Vitézzel 100 nap alatt kívánta megtenni a Portugáliától Közép-Amerikáig tartó 6400 kilométeres távot.

December 20-án startolt el Lagoszból, de február közepén felborult kenujával, tönkrement a műholdas telefonja, és elvesztette a kapcsolatot a külvilággal. Mentőakció is indult a keresésére, de nem találták meg. Végül a tervezettnél jóval korábban, mindössze hatvannapos evezést követően partot ért Antigua szigetén március 26-án, ezzel megdöntötte az egykezes kenus óceánátkelés világrekordját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.