Nem maradt ellenfele Jean Todtnak

A korábban a Formula–1-es Ferrari istálló csapatfőnökeként is dolgozó Todt 2009-ben lett a a FIA vezetője.

TK
2013. 11. 14. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnöki posztra péntekig lehet jelentkezni, Ward azért nem indul a választáson, mert a nemzeti tagszövetségektől nem sikerült begyűjtenie az ehhez szükséges támogatást. „Szeretnék gratulálni Jean Todtnak, aki így megkezdheti második elnöki ciklusát” – írta a FIA összes tagszervezetének elküldött levelében Ward.

A korábban a Formula–1-es Ferrari istálló csapatfőnökeként is dolgozó Todt 2009-ben lett a többek között az F1-et, a rali-világbajnokságot és a túraautó-vb-t is irányító FIA vezetője. A 67 éves francia szakember az első négy évben a közúti közlekedés biztonságossá tételéért folytatott kampányra helyezte a legfőbb hangsúlyt.

Az 56 esztendős, brit Ward – aki 12 évig volt a vezérigazgatója a FIA független alapítványának – augusztusban jelentette be, hogy el akar indulni az elnökválasztáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.