Ők azok a lányok, akikért a magyar szív dobog

Hajdu János kihirdette a magyar női kéziválogatott 18 fős keretét a hétfőn kezdődő vb-felkészülési időszakra.

BuL
2013. 11. 20. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség szerdai közlése szerint a csapat Balmazújvárosban és Szegeden készül, majd december 7-én, Csehország ellen kezdi meg vb-szereplését Újvidéken. A december 6. és 22. között sorra kerülő szerbiai vb rajtjára legfeljebb 16 játékos nevezhető.

„Eredetileg már most 16 főre szerettem volna szűkíteni a keretet, de természetesen fontos, hogy a Bajnokok Ligája-találkozók és az európai kupamérkőzések után valamennyi játékos állapotát felmérjük” – hangsúlyozta Hajdu János szövetségi kapitány. „Éppen ezért kicsit bővebb kerettel kezdjük meg a felkészülést, és később szűkítem a névsort.”

A magyarok a csehek után december 9-én Tunéziával, 10-én Ausztráliával, 12-én Romániával, 13-án pedig Németországgal találkoznak. A csoportból a legjobb négy jut majd a nyolcaddöntőbe.

Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC), Triffa Ágnes (Ipress Center Vác)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Soós Viktória (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Szekeres Klára (Érd), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász KA)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.