Prosinecki: Gondok lehetnek a magyar utánpótlásban

Az MLSZ egyik kapitányjelöltje kifejti véleményét a 8-1-ről és a hazai fiatalok képzéséről is.

GB
2013. 11. 08. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guus Hiddink, Paulo Sousa, Sven-Göran Eriksson, Bölöni László, Ronald Koeman, Jupp Heynckes, Sven-Göran Eriksson, Robert Prosinecki – félreértés ne essék, nem öregfiúk-világválogatottat raktunk össze, hanem az Egervári Sándor távozásával üresen maradt szövetségi kapitányi posztra esélyes szakemberek neveit.

A Nemzeti Sport sorra szellőzteti meg legújabb információit a névsor kapcsán: pénteken épp arról írtak, hogy a volt Vidi-tréner Sousa valószínűleg kiesett a kiválasztottak közül. Korábban azt közölték, hogy Sven-Göran Erikssonnal közvetítőn keresztül vette fel a kapcsolatot a labdarúgó-szövetség, Robert Prosineckit pedig annyira komoly jelöltnek tartják, hogy interjút készítettek vele.

A horvát vb-bronzérmes hazája válogatottjának másodedzőjeként és a Crvena Zvezda vezetőedzőjeként tevékenykedett korábban, jelenleg pedig a török első osztályú Kayserispor kispadjáról dirigál. Az MLSZ-től még nem keresték meg hivatalosan, így nem foglalkozik a kapitányi poszttal, de a magyar válogatottról így is megvan a véleménye.

A Crvena Zvezdával BEK-győztes középpályás a törökök elleni két meccset látva meggyőződött róla, hogy van fantázia Dzsudzsákékban, így eléggé furcsállja, hogy mi történhetett a nemzeti tizeneggyel Bukarestben és Amszterdamban. Véleménye szerint Hollandiától ki lehet kapni négy-öt góllal, de a 8-1-et már nehezebb megmagyarázni. Prosinecki úgy véli, nem szabad a problémákat a szőnyeg alá söpörni, és neki kell állni felkutatni a tehetségeket.

Érdekesnek találja, hogy míg a négymilliós Horvátországban százával tűnnek fel a fiatal géniuszok, addig nálunk erről nincs szó. „Az biztos, hogy nekünk nagyszerű az utánpótlásunk. Ez az alap, innen lehet építkezni” – vallja az egykori sztár. Hozzáteszi, Magyarországon alighanem nagy problémák lehetnek a fiatalok képzésével, de szervezett munkával a mély gödörből is ki lehet mászni.

Az, hogy vele vagy nélküle teszi ezt a magyar foci, egyelőre a jövő zenéje.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.