Puskás-szobrot avattak Szentesen

Csíky László alkotását a Pusztai László Sporttelep bejáratánál állították fel.

LM
2013. 11. 16. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futballpályák szomszédságában elhelyezett, kőtalapzaton álló bronzszobor kapáslövés közben ábrázolja az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgót, az Aranycsapat kapitányát.

Szirbik Imre polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a szobor azt jelképezi, hogy tehetséggel, mindennapos edzéssel és munkával a város széléről indulva is el lehet jutni a világ tetejére.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy az Aranycsapat legendás 6–3-as győzelmének évfordulóját ünnepeljük rövidesen, emlékezünk és álmodunk arról, hogy a magyar labdarúgás újra eljut a csúcsokra. „Ki szolgálhatna ehhez jobb példaképül, mint Puskás Ferenc, aki a csúcsra, majd a mélyből újra a csúcsra, a világ tetejére érkezett?” – fogalmazott.

Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője úgy fogalmazott, Puskás Öcsi 1991-ben tért haza Magyarországra, 2013-ban pedig megérkezett Szentesre. Hozzáfűzte, hogy a szobron az alkotó, Csíky László szeretete mellett a művész állhatatossága és gyakorlása is látszik, hiszen három és fél ezer lövést végzett el, hogy Puskás Ferenc mozdulatát meg tudja örökíteni.

A főszerkesztő közölte, hogy az elmúlt években komoly változás következett be a sport kulturális ábrázolásában, „óriási fejlődés közepette vagyunk, festmények, szobrok, fotók, filmek készülnek” – jelentette ki.

Riskó Géza kitért arra, hogy november 25-én lesz a 60. évfordulója annak, hogy az Aranycsapat a londoni Wembley Stadionban 6–3-as győzelmet aratott az angol válogatott felett. A közmédia egyes csatornái megemlékeznek az évfordulóról, a Kossuth Rádió és a Duna TV megismétli a legendás mérkőzés közvetítését.

Ismert, márciusban avatták fel Óbudán a világ első, Puskás Ferencet ábrázoló egész alakos köztéri szobrát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.