Rakonczay újra nyakába vette a Földet

A magyar óceánátkelő rekorder világ körüli útra indult kétárbocos hajójával.

GB
2013. 11. 25. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ismét hosszabb időre kihajózok – adta hírül honlapján Rakonczay Gábor. A tavaly az egykezes óceánátkelés világrekordját meglepően simán megdöntő kenus szombaton indult el, célja pedig „szóló földkerülés teljesítése a klasszikus déli útvonalon, a Jóreménység foka, a Leeuwin-fok és a Horn-fok kerülésével, 3 megállással. Egy 44 lábas Colvic típusú kétárbocossal.”

Az utat honlapján lehet majd nyomon követni. Rakonczay saját bevallása szerint megpróbált mindent elkövetni, hogy semmilyen szinten ne legyen olyan problémás ez az út, mint a legutóbbi, amikor több napra eltűnt az Atlanti-óceánon. Az aktuális helyzetpontját naponta frissíti majd, a kikötésekkor pedig fotókat és videót is fel fog tölteni weboldalára.

A földkerülés első szakasza 6500 tengeri mérföldes lesz (12 000km). A kenus Benalmádenából indult el szombaton, és Fokvárost veszi célba először. Tervei szerint 50 napot lesz a vízen Dél-Afrikáig, ezért előre is boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kíván mindenkinek.

A kenussal nemrégiben megjelent könyvéről hosszabban beszélgettünk.

Fotó: rakonczay.com

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.