Sportrajongóknak: ezt kell kérni a Jézuskától

Az idén 26. alkalommal jelent meg a MOB kiadásában az év jelentős eseményeit felelevenítő sportévkönyv.

BuL
2013. 11. 25. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mű hétfői bemutatóján, ahol megjelent Gyurta Dániel, Hosszú Katinka , Kozák Danuta és Szász Emese, Borkai Zsolt MOB-elnök arról beszélt, a londoni sikerek után sokan nem hitték, hogy az olimpiát követő esztendő is hasonló magyar diadalokat hoz.

„A kétkedőket megcáfolta az élet, a magyar sportolók szenzációsan szerepeltek a világversenyeken, így ismét nehéz lesz megválasztani az év sportolóját, az év legjobbjait” – mondta Borkai.

Gyárfás Tamás, az évkönyv főszerkesztője emlékeztetett arra, hogy a sorozatnak ez a 26. darabja, az 1984-es első kiadványt bezúzták, majd 1988-tól minden évben megjelenik a könyv.

A címlapról szólva megemlítette, hogy Kozák Danuta és Gyurta Dániel fotója visszautal Londonra, ugyanakkor az idei sikereket is idézi. Gyárfás Tamás a Magyar Úszó Szövetség elnökeként bejelentette, hogy Hosszú Katinka és Gyurta Dániel nem utazik el a december 20–21-i glasgow-i Európa–Amerika viadalra, mert ott akarnak lenni a december 19-i Sportcsillagok Gálaestjén, az Év sportolója-választás díjátadóján.

Az olimpiai és világbajnok kajakos Kozák Danuta elárulta, hogy az évkönyvekben először a kajakos cikkeket olvassa el, majd az úszás, a vízilabda és az atlétika érdekli. Borkai Zsoltra – az 1988-as olimpiai bajnok tornászra – nézve nevetve hozzátette: „no meg a torna is”.

Gyurta Dániel örült annak, hogy helyet kapott a címlapon, és elárulta, a sorozatból neki 1998-tól kezdve vannak meg a kötetek. Az elsőt még a szüleitől kérte és kapta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.