Szégyenteljes vereséget szenvedtek fiataljaink

A magyar U21-es válogatott kétgólos vereséget szenvedett csütörtökön a csoportban sereghajtó Albániától.

TK
2013. 11. 14. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Róth Antal együttese az ötödik találkozóján harmadszor kapott ki. A magyarok ezt megelőzően legyőzték az albánokat és a bosnyákokat, majd kikaptak Ausztriától és Spanyolországtól. A csapat a legutóbbi három meccsén gólt sem szerzett.

„Csak megismételni tudom, amit a mérkőzés előtt mondtam: nem akartam negatív képet festeni, de azt gondolom, hogy akik benne vagyunk, reálisan látjuk a képet. Azokban az alapelemekben, amikben kellett volna, sajnos nem tudtunk partnerek lenni. Itt elsősorban a párharcokra gondolok: ennyi párharcvesztéssel nem lehet mérkőzést játszani, nincs az a taktika, ami ezt kibírná. Tettük a dolgunkat, de sem védekezésben, és leginkább támadásban nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettünk volna. Nagyon sajnálom, de hasonló volt az albán meccs kint is, ezért tartottam a meccstől, csak azt megnyertük” – nyilatkozta Róth Antal szövetségi edző a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek.

„Az volt az elképzelés, hogy nálunk legyen labda, de mindegyik, amit megpróbáltunk feljuttatni, rögtön jött is vissza. Nem jutott el azokhoz, akiknek az az erénye, hogy meg tudják biztonsággal tartani. Nem tudom, mi az oka, hogy szürkébbek voltak játékosok, gondolok elsősorban Adorjánra, Kovácsra vagy Radóra. Talán azért, mert a nemzetközi szint megköveteli, hogy a védekezést is megerősítsük, de ebbe ők elfáradtak. Ám ha szeretnének magasabb szinten játszani, annak meg is kell felelni” – mondta Róth Antal.

A Soccerway és a Transfermarkt.de statisztikái szerint Albánia U21-es csapata 2011. szeptember 6-a óta nem nyert mérkőzést, tizenegy meccses nyeretlenségi szériában volt, legutóbbi öt évének tétmérkőzés-mérlege pedig két győzelem, öt döntetlen, tizennyolc vereség.

U21-es Eb-selejtező (az európai szövetség honlapja szerint):
Magyarország–Albánia 0–2 (0-0)

A csoport állása: 1. Spanyolország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Ausztria 9/4, 3. Magyarország 6/5 (6-7), 4. Bosznia-Hercegovina 6/5 (8-10), 5. Albánia 3/6

A tíz csoportból a győztesek mellett a négy legjobb második jut tovább.

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott Telkiben felkészülési mérkőzésen 4–1-es vereséget szenvedett Angliától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.