Szoftverprogram: jó kifogás a jövő kapitányának is

Egy programnak hála már néhány órával a sorsolás után kész lehet a 2016-os foci-Eb selejtező-menetrendje.

BuL
2013. 11. 20. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint a február 23-ai, nizzai Eb-selejtezős menetrendi sorsolást követően mindössze négy órára lesz szükség ahhoz, hogy elkészüljön a végleges műsor. A kvalifikációs küzdelmek jövő szeptemberben kezdődnek.

A korábbi gyakorlat szerint az érdekelt szövetségek egymás között dönthették el, hogy melyik ellenféllel játszanak és milyen sorrendben. Mostantól azonban az UEFA átveszi ezt a feladatot, s a válogatottak már kész menetrendet kapnak kézhez.

További változás, hogy a mérkőzéseket a jövőben nem pénteken és kedden rendezik, hanem egy hatnapos perióduson belül, csütörtöktől keddig. A csapatok csütörtökön és vasárnap, pénteken és hétfőn vagy szombaton és kedden lépnek majd pályára.

A komputer figyelembe vesz bizonyos körülményeket: az például nem történhet meg, hogy egy csapat mondjuk Portugáliában játszik, majd néhány nappal később már Azerbajdzsánban kell szerepelnie. Ezenkívül a téli hónapokban nem rendeznek meccset Izlandon, Skandináviában és Oroszországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.