Teljesen elszabadult a pokol a súlyemelőknél

A súlyemelő-szövetséget felügyelő ügyészséghez fordul néhány klub.

BuL
2013. 11. 08. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp György Bálint, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökségének tagja hivatalosan lemondott testületi tagságáról – tudatta pénteki közleményében az MTI-vel Tamtom Péter, az egyesületek megbízott képviselője, a kisbéri Vállalkozók SE elnöke, Bökfi János lemondott szövetségi kapitány, a Békéscsabai Előre SC elnökhelyettese és Fodor Emese, az Ózdi Súlyemelő FC szakosztályvezetője.

A dokumentum azután született meg, hogy csütörtökön Dobos Imre MSSZ-elnök az MTI-vel azt közölte: nem lesz rendkívüli közgyűlés, indoklásul azt hozva fel, hogy a rendkívüli közgyűlést szorgalmazó klubok közül sokan visszavonták az MSSZ-nek eljuttatott ez irányú beadványukat.

„Huszonhat klubunk – a tagság mintegy 60 százaléka – teljességgel elégedetlen a jelenlegi elnök munkájával. Minden bennünket érő és érintő inzultus ellenére is kitartunk a rendkívüli közgyűlés összehívása mellett. Mindezt a korábban közreadottakra is alapozzuk – amelyben a tagság informálásának hiányát, a szakmaisággal szembe menő döntéseket, a magyarországi súlyemelő műhelyek munkáját napi szinten gátló intézkedéseket tapasztaljuk” – áll a pénteki közleményben.

A közgyűlést szorgalmazók az elnök szemére vetették, hogy „szabadságából hazatérve elsőként most sem a tagságával találkozott, hanem a magyar állami sportirányítást kereste meg az MSSZ hivatalos honlapján közöltek szerint”, és egyértelműsítette, hogy nem lesz rendkívüli közgyűlés.

„Ezzel gyakorlatilag igazolta, hogy nem demokratikusan, és a szövetség belső szabályrendszerét sértve működteti sportági szakszövetségünket” – folytatódik a közlemény.

Dobos Imre előző napi nyilatkozatában azt is tudatta az MTI-vel, hogy a végső döntést a november 21-i elnökségi ülés hozza meg, a visszakozó nyilatkozatokat az MSSZ a Magyar Olimpiai Bizottságnál helyezi letétbe. Az elnök hozzáfűzte, hogy amelyik klub jogi eljárást akar, az az ügyészséghez fordulhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.