Végre küzdelmet is láthatott a közönség

A harmadik játszma is döntetlennel végződött a Viswanathan Anand–Magnus Carlsen sakkvilágbajnoki döntőben.

2013. 11. 12. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első két parti egyaránt durván csupán egy órán át, 16 illetve 25 lépésig tartott, ezen a szinten nyugodtan nevezhetjük mindkettőt szalonreminek. A világbajnok és kihívója is érezhette, ennél többet várnak tőlük a sakkbarátok, mert a második játszma utáni sajtótájékoztatón szabadkoztak a gyors békekötés miatt.

A szünnap, úgy látszik, jót tett mindkettőjüknek, mert a keddi, harmadik játszmában végre küzdelmet láthattunk. Carlsen vezette a világos bábukat, Anand könnyedén kiegyenlített, majd kihasználva ellenfele hibáját, annak vezérét szokatlan módon beterelte a sarokba, s gyalogot nyert. De csak átmenetileg, az ellenkező színű futós végjátékra egyszerűsödött állás menthetetlenül döntetlenbe torkollott.

A 12 összecsapásból álló páros meccs első három partija tehát egyaránt remire végződött, egyelőre talán annyit állapíthatunk meg, hogy a megnyitásból inkább Anand tűnik felkészültebbnek, Carlsen így nem érvényesítheti sokak szerint nagyobb sakktudását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.