Vk: először verték meg fő számában Hosszú Katinkát

Hosszú Katinka álomévet tud maga mögött, egy szépséghiba akadt csak Pekingben. Magának tette magasra a lécet.

BuL
2013. 11. 14. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasas világ- és Európa-bajnoknője a 25 méteres medencébe kiírt viadal második napján – az esemény honlapja szerint – bronzzal (4:27.66 p) kezdte szereplését a 2008-as pekingi olimpiára épült Vizeskockában, ahol a 400 méter vegyes döntőjében a hajrát ezúttal kevésbé bírta, s ketten is elébe kerültek. Hét állomás megnyerése után ebben a vk-szezonban először fordult elő vele, hogy e számban nem ő diadalmaskodott.

Annál örömtelibb lehetett számára a 100 m hát döntője, ahová ötödikként került be, s amelyben a hatodik helyen haladt sokáig, nagyszerű finissel azonban harmadikként (57.92 mp) ért célba. Harmadik döntőjében, 200 m pillangón, második lett (2:05.35), majd 100 m vegyesen a nap folyamán harmadik bronzérmét érdemelte ki (58.92); ez utóbbi volt az idei világkupa-sorozatban az 55. érme, a teljes szériát pedig 32 vk-elsőséggel zárta. Tavaly összességében 53 medált gyűjtött.

Hosszú 50 m pillangón ellenőrizhette, mennyi energiája maradt a döntők végére: az eredmény alapján kevés, mert itt a nyolcadik lett (27.03).

„Bár ma már nem jött össze újabb aranyérem, nem úsztam világcsúcsot, azért sikerült megnyernem az összetettet – nekem ez így jó, boldog vagyok – nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán Hosszú. – Másodszor tudtam összetettben első lenni, ez azért elég jó teljesítmény szerintem. Rengeteg számban indultam, egy kicsit elfáradtam a végére. Elsősorban vegyesúszónak mondanám magam, de a pillangó és különösen a hát is egyre jobban ízlik. A lényeg, hogy imádok úszni!”

A 200 m mellen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel, aki fő számában szerdán magabiztosan győzött, a 100 m mell fináléjában is maga mögé utasította a teljes mezőnyt. Az Újpest versenyzője 57.34 másodperces teljesítménnyel lett első.

Az ifjabbik Gyurta, Gergely a harmadik helyen zárt 1500 méter gyorson (14:45.53).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.