17 milliárd forintot zsebelt be a sportoló

A golfsztár Tiger Woods 78 millió dollárral (17 milliárd forint) gazdagodott idén, ezzel ő lett az év legjobban kereső sportolója.

NT
2013. 12. 17. 12:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tekintélyes amerikai Forbes gazdasági magazin összesítése szerint a világranglista élére visszatért amerikai játékos – aki 2013-ban első 11 versenyéből ötöt megnyert – 13 millió dollárt szerzett a versenyek pénzdíjai révén, 65 milliót pedig szponzori szerződéseinek köszönhet, emellett busás fellépti gázsit zsebelt be Abu-Dzabiban, Kínában, Malajziában és Törökországban is.

A rangsor második helyén a svájciak teniszfenoménja, Roger Federer áll, aki úgy keresett 72 milliót (15,7 milliárd forint), hogy 2001 óta a leggyengébb szezonján van túl. A tornákról gyűjtött 7 millió mellé ő is 65 milliót kapott a támogatóktól.

A lista harmadik helyén Kobe Bryant, az NBA kosarassztárja áll 62 millióval (13,5 milliárd forint), a 15-szörös All Star-válogatott klasszis játékos bére 28 millió volt az elmúlt idényben, ezzel ő lett minden idők legjobban megfizetett kosárlabdázója.

Nyolcadik helyével a legjobb labdarúgó az idén visszavonult David Beckham lett 47 millióval (10,2 milliárd forint), amelyből 42-t tesznek ki a szponzori juttatások. Az angol futballista ezzel megelőzte a jelenlegi két legnagyobb futballsztárt: a portugál Cristiano Ronaldo 44 milliója csak a kilencedik helyre volt elég, míg az argentin Lionel Messinek a top 10 alját jelenti az idén keresett 41 millió.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.