A kerület birtokba vette a BVSC-t

„Hosszú ideje vártunk erre a pillanatra” – mondta Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere.

TK
2013. 12. 19. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papcsák Ferenc polgármester Korsós Boglárkával, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatójával írta alá a birtokbaadási jegyzőkönyvet – az átadás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével történik –, majd Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkárral, egyben klubelnökkel szignálta a közszolgáltatással vegyes hasznosítási szerződést.

„Hosszú ideje vártunk erre a pillanatra, fontos, hogy a BVSC életképes maradjon” – szögezte le a polgármester, hozzátéve, hogy az állami adósságátvállalással segített klubhoz hasonlóan az önkormányzat is tehermentes már, és – 23 éves fennállása során először – pozitív mérleggel zárja költségvetését. Hozzátette, mintegy 100-200 millió forintos tartalékkal fejezik be az évet.

Papcsák Ferenc elmondta, a képviselő-testület jóváhagyta a Szőnyi úton létesítendő sportpályák építését támogató pályázat benyújtását a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt labdarúgópálya-építési program keretében, és biztosította a pályázathoz szükséges 45 millió forintos önerőt, valamint további 255 millió forintos önerőt fordít az uszoda felújítására.

Az államtitkár-klubelnök kifejtette, új fejezet kezdődik a BVSC életében, amely 2014 második felére mintegy egymilliárd forintért újítja fel uszodáját és futballpályáját.

Korsós Boglárka közölte, a MÁV Zrt. mindig jó gazdája volt az ingatlannak, generációk nőttek úgy fel, hogy a BVSC sportolási lehetőséget biztosított részükre Budapest szívében, s a központ mind a tömegsport, mind az élsport otthona volt. „A MÁV Zrt. azzal a reménnyel adja az önkormányzat birtokába az ingatlant, hogy az új tulajdonos mindezeket a lehetőségeket továbbra is biztosítani tudja és fogja a jelen és a jövő nemzedékei, olimpikonjai számára” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.