A sírból hozták vissza a meccset a lilák

A magyar labdarúgó-bajnokság szombat délutáni meccsein két döntetlen és egy hazai győzelem született.

TK
2013. 12. 07. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó elején a csúszós, helyenként havas talajon nem igazán alakult ki folyamatos játék, a vendégek a félidő közepén kihasználtak egy komoly hazai védelmi hibát, és megszerezték a vezetést. A folytatásban az Újpestnek több lehetősége is volt az egyenlítésre, de Kabát és Vasiljevic is nagy helyzetben rontott, előbbi a kapufát találta el.

A fordulást követően a lila-fehérek kezdeményeztek többet, és Lázár góljával egyenlítettek is, a vendégek azonban néhány perc alatt kétszer is eredményesek voltak, amivel úgy tűnt, eldöntik az összecsapást. A hazaiak gyengén futballoztak, de tíz perccel a vége előtt Litauszki gólja visszahozta reményeiket. Az Újpest néhány perccel a vége előtt Suljic kiállítása miatt megfogyatkozott, ennek ellenére tovább nyomott, és a csereként beállt Simon találatával egyenlített. A lilák a 94. percben a győzelmet is megszerezhették volna, de Lázár fejese a kapufán csattant.

Újpest FC – Puskás Akadémia FC 3-3 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1230 néző, v.: Solymosi
Gólszerzők: Lázár (60.), Litauszki (79.), Simon (88.), illetve Margitics (31.), Szekeres (62.), Lencse (67., 11-esből)
Kiállítva: Suljic (87.)
Sárga lap: Suljic (45., 87.), Litauszki (66.), illetve Lencse (23.), Szekeres (82.), Luque (92.)

Újpest: Balajcza – Nego, Juanan, Litauszki, Ngawa – Stanisavljevic (Balogh B.), Vasiljevic, Sankovic (Simon K., 70.), Suljic – Lázár B., Kabát (Tshibuabua, 55.)

Puskás Akadémia: Hajdúch – Tamás, Margitics, Szekeres A., Vaszicsku – Polonkai, Tóth B. (Luque, 81.), Cvitkovics, Szakály D. (U. Nikolic, 64.), Haraszti (Tischler, 91.) – Lencse

A sok hibával játszó Pécs korán gólt kapott, s utána sem tudott újítani. A második félidőben ráadásul emberhátrányba kerültek a hazaiak, mégis ekkor sikerült egyenlíteniük. A folytatásban mindkét csapat egy-egy alkalommal a kapufát találta el, és a pécsieknek a döntetlen megtartásához Dibusz bravúrjai is kellettek. Az eredmény azt jelenti, hogy a pécsiek hat meccse veretlenek, a paksiak pedig tíz találkozó óta nyeretlenek.

PMFC-Matias – MVM Paks 1-1 (0-1)
Pécs, 1000 néző, v.: Kassai
Gólszerzők: Mohl (61.), illetve Simon A. (9.)
Piros lap: Balogh B. (58.)
Sárga lap: Nyári (35.), Bori (43.), illetve Fiola (60.)

PMFC-Matias: Dibusz – Nagy J., Balogh B., Fodor, Uzoma – Szatmári L. (Horváth A., 72.), Márkvárt, Koller K. (Frőhlich, 77.), Mohl, Kővári – Grumic (Pölöskey P., 86.)

MVM Paks: Molnár P. – Bori, Fiola, Éger, Szabó J., Kecskés – Bartha – Nagy O. (Báló, 62.), Nyári (Kiss T., 70.), Könyves (Délczeg, 77.) – Simon A.

A Kecskemét már az első percben Kovács öngóljával megszerezte a vezetést, majd a sorozatban harmadik mérkőzésén is eredményes Gréczi góljával növelte előnyét. A félidő előtt Thian 17 méteres lövéssel szépített. A második félidőben a Kaposvár megpróbált egyenlíteni, enyhe mezőnyfölényben játszott, de a sok pontatlan átadás miatt támadói nem tudtak komoly gólhelyzetet kialakítani. A Kecskemét nagyrészt csak az eredmény megtartásáért küzdött, és végül elérte célját.

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Kaposvári Rákóczi 2-1 (2-1)
Kecskemét, 400 néző, v.: Becséri
Gólszerzők: Kovács (1., öngól) Gréczi (21.), illetve Thian (39.)
Sárga lap: Patvaros (53.), Nagy P. (77.), illetve Zámbó (8.), Kovács O. (51.), Petrache (78.), Coroian (81.), Balázs B. (86.)

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano: Németh V. – Gyagya (Mogyorósi, a szünetben), Karan, Varga R., Farkas A. – Vukasovic, Nagy P., Patvaros – Barry (Forró, 66.), Balázs Zs., Gréczi (Bulajic, 85.)

Kaposvári Rákóczi: Ranilovic – Földes, Kovács O., Petrache, Zámbó (Vrucina, 63.) – Pavlovic, Balázs B., Coroian (Oláh, 81.), Thian, Bőle – Waltner (Markus, 63.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.